Bugetul Clujului se votează în 17 februarie

Bugetul Clujului se votează în 17 februarie
| Foto: Diana Cîmpean

Consilierii locali vor dezbate și vota proiectul de buget al municipiului Cluj-Napoca în ședința ordinară de luni, 17 februarie.

Bugetul general al muncipiului pe acest an se ridică la 353.237.996 de euro, mai mare cu 7,39% față de 2019. Potrivit proiectului, veniturile bugetului general depășesc 1,48 de miliarde de lei, în timp ce cheltuielile se ridică la 1,68 de miliarde de lei.

Excedentul anilor precedenți la bugetul local este de aproape 200 de milioane de lei. Bugetul de funcționare este de 1 miliard de lei, iar cel de dezvoltare, de 682 de milioane.

„Obiectivul general este creșterea în continuare a calității vieții în municipiu – educație, sănătate, descongestionarea traficului, infrastructură, mediu, transport în comun nepoluant, spații verzi, arte și industrii creative, dinamism multicultural. În 2020 rămân direcții cheie digitalizarea administrației publice locale și susținerea proiectelor de dezvoltare a Clujului.

Și prin acest buget urmărim consolidarea statutului Clujului de puternic centru de inovare în România și centrul și estul Europei, al statutului de start-up city și de oraș de referință prin calitatea serviciilor din toate domeniile (sănătate, servicii bancare și altele)”, a declarat primarul Emil Boc.

Printre prioritățile anunțate de primărie se numără introducerea în circulaţie a 12 noi tramvaie; finalizarea a patru noi parkinguri, finalizarea modernizării str. Bună Ziua, a modernizării străzilor Regele Ferdinand – Tipografiei – Emile Zola – Sextil Puşcariu şi a primei străzi „smart” din România – Molnar Piuariu; demararea lucrărilor la reabilitarea Pieţei Lucian Blaga şi a Bd. 21 Decembrie, finalizarea documentaţiilor tehnice şi de urbanism necesare pentru centura metropolitan, finalizarea Parcului Între Lacuri.

Comenteaza