Bugetul orașului Huedin a fost aprobat. Proiectele de investiții se apropie de 10 mil. euro

Bugetul orașului Huedin a fost aprobat. Proiectele de investiții se apropie de 10 mil. euro
| Foto: Facebook.com/UATHuedin

Cea mai importantă investiție a anului la Huedin este renovarea energetică a corpului principal al Spitalului Orășenesc, proiect în valoare de 3,4 milioane de euro.

Potrivit primarului Mircea Moroșan, pilonii principali de dezvoltare ai orașului Huedin sunt sănătatea, educația și infrastructura.

Bugetul orașului Huedin pentru anul 2024, a fost votat! Proiectele de investiții pe care dorim să le derulăm în 2024, se apropie de 10 milioane de EURO. Din această sumă, aproximativ 1 milion de EURO reprezintă fonduri din bugetul local iar 9 milioane de EURO reprezintă proiecte finanțate din fonduri naționale și europene!

Așa cum reiese din proiecția de buget, pilonii principali de dezvoltare ai orașului Huedin, sunt SĂNĂTATEA, EDUCAȚIA și INFRASTRUCTURA. Acești trei piloni sunt factori determinanți pentru dezvoltarea comunității noastre. Anul acesta, proiecția de buget arată în felul următor:
• SĂNĂTATE: 3,7 milioane de euro
• EDUCAȚIE: 2,85 milioane de euro
• INFRASTRUCTURĂ: 2,1 milioane de euro
• ALTE INVESTIȚII: 1,35 milioane de euro

Cu această ocazie, doresc să atrag atenția asupra faptului că, pe lângă responsabilitățile administrative care vizează direct comunitatea noastră, orașul Huedin are și responsabilități zonale extinse, fiind centrul economic, social, administrativ, educațional și medical al întregii zone de vest a județului Cluj și deservind aprox. 70.000 de locuitori.
Cele mai importante investiții derulate în acest an, sunt următoarele:

- Renovarea energetică a corpului principal al Spitalului Orășenesc Huedin, proiect în valoare de 3,4 milioane de EURO;
- Renovarea energetică a unităților școlare din Huedin (Liceul Tehnologic "Vlădeasa" Huedin, Liceul Teoretic "Octavian Goga" Huedin și clădirile Grădiniței "Prichindeii veseli" din Huedin), proiect în valoare de peste 2,8 milioane de EURO;
- Asfaltare drumuri și străzi în orașul Huedin (prin programul Anghel Saligny), proiect în valoare de peste 2,1 milioane de EURO;
- Amenajare curte interioară și renovarea corpului de legătură la Spitalul Orășenesc Huedin, proiect în valoare de 300.000 de EURO;
- Lucrări de bransamente la gaz și instalații interioare la clădirea Primăriei, la Liceul Tehnologic "Vlădeasa" și la Liceului Teoretic "Octavian Goga" din Huedin, proiect în valoare de peste 90.000 de EURO;
- Reabilitarea grupurilor sanitare a unităților de învățământ din orașul Huedin (Liceul Tehnologic "Vlădeasa" Huedin, Liceul Teoretic "Octavian Goga" Huedin și Grădinița "Prichindeii veseli" Huedin), proiect în valoare de 45.000 de EURO”, a transmis edilul din Huedin.

Comenteaza