Buldozerele intră pe Bună Ziua

Buldozerele intră pe Bună Ziua

Șantierul pentru lărgirea și modernizarea străzii Bună Ziua va debuta în luna iulie 2019. 

"Am reușit să avem toate documentațiile necesare astfel încât, în luna iulie să putem începe lucrările", a declarat viceprimarul Dan Tarcea, marți, 25 iunie 2019, la un post de radio local. 

Lărgirea străzii costă 4,2 milioane de euro. Lucrările durează un an

Consilierii locali au aprobat proiectul de hotărâre privind "aprobarea studiului de fezabilitate și a indicatorilor tehnico-economici la obiectivul de investiții supralărgire și modernizare strada Bună Ziua”. Costurile se ridică la 19,7 milioane de lei, plus taxa pe valoarea adăugată, dintre care 1,7 milioane vor merge către plata exproprierilor necesare în zonă. Durata de realizare a investiţiei este de 12 luni, iar finanţarea se face din bani de la bugetul local şi alte surse constituite conform legii. 

Strada a revenit Clujului după 10 ani 

Strada Bună Ziua, din cartierul cu acelaşi nume, a fost trecută în urmă cu mai bine de 10 ani la CNADNR (actuala Companie Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, n. red.), care a investit în modernizarea ei, și era cerută de aproape trei ani de primăria clujeană, care dorește să o lărgească la 16 m. Hotărârea de guvern privind trecerea străzii în patrimoniul municipiului a fost aprobată în mai 2018. 

Trei benzi, trotuare şi piste de biciclete 

Strada va fi lărgită la 16 m și va avea trei benzi de circulație - două spre Bună Ziua şi una spre Fagului, pistă de biciclete și trotuare. "Au fost două propuneri pentru lărgirea străzii, supuse dezbaterii publice, una cu patru benzi şi fără piste de biciclete şi una cu trei benzi şi cu piste de biciclete. Preferată, cu un număr covârşitor de voturi, a fost cea cu trei benzi şi cu piste de biciclete. Vrem o stradă modernă, care să încurajeze şi transportul alternativ, în special în perioada verii. Nu trebuie să ne gândim astăzi că pistele de biciclete nu au continuitate, trebuie să începem de undeva ca apoi să le putem extinde", a subliniat viceprimarul Clujului, Dan Tarcea. 

Ce alte străzi sunt în lucru 

Viceprimarul Dan Tarcea a făcut un inventar al străzilor ce sunt sau urmează să fie reabilitate în această vară: "Strada Barbu Ștefănescu Delavrancea este aproape finalizată, cred că săptămâna viitoare RADP va finaliza lucrările, acolo au avut intervenții și cei de la apă și gaz. Se lucreză, de asemenea, la Cuza Vodă, Compania de Apă deja lucrează de o săptămână jumătate, după care va intra RADP. Vom începe lucrările și pe strada Ion Creangă, Compania de Gaz trebuie să intervină prima dată pentru a schimba branșamentele și apoi vom putea interveni noi prin RAPD. De asemenea, de trei sptămâni se lucreză pe Câmpului, se poate interveni doar pe perioadă de noaptea, sunt 24 de branșamente de făcut acolo, Compania de Apă poate face doar unul pe noapte, apoi vom interveni și noi pentru reabilitarea străzii. Discutăm și despre tronsonul cuprins între sensul giratoriu de la Islazului, cu sensul giratoriu de la Calea Mănăștur. Acel tronson intră în modernizare. Pe Bulevardul Nicolae Titulescu lucrările sunt finalizate, mai trebuie să le facem pe cele de marcaj, pe care le putem face după o perioadă de cel puțin 21 de zile de la asfaltare, vom face marcaje cu bicomponent". 

Comenteaza