Bună ziua, Guvernule Dăncilă! Mulțumim pentru stradă :)

Bună ziua, Guvernule Dăncilă! Mulțumim pentru stradă :)
Strada Bună Ziua se lărgește

Guvernul Dăncilă a aprobat o veche solicitare a Primăriei Cluj-Napoca.

Guvernul Dăncilă a aprobat, în ședința sa din 3 mai, trecerea străzii Bună Ziua în patrimoniul municipiului Cluj-Napoca. Strada fusese trecută în urmă cu mai bine de zece ani la CNADNR, care a investit în modernizarea ei, și era cerută de aproape trei ani de Primărie, care dorește să o lărgească la 16 metri. Iată că, în sfârșit, strada s-a întors la municipiu.


”Am primit-o, dar nu a fost cadastrată. În mod normal, trebuia să o primim cadastrată. Se lucrează cu Direcția Regională de Drumuri și Poduri, reprezentanta Ministerului Transporturilor, iar în luna iunie ar urma să semnăm procesul verbal de predare-primire. Termenul pentru predare prevăzut în hotărârea de guvern este de 30 de zile”, a spus primarul Emil Boc, marți, la Realitatea FM.


Strada Bună Ziua este o arteră ”roșie” a Clujului, care are un grad de încărcare de circa 98%. Din acest moment, mai multe proiecte imobiliare au fost blocate de Primărie, la faza de studiu de oportunitate. Pe acest subiect, municipalitatea a fost chemată în judecată de mai mulți dezvoltatori.


Primăria are deja clarificat proiectul pentru modernizarea străzii. Aceasta va fi lărgită la 16 metri și va avea trei benzi de circulație, pistă de biciclete și trotuare. Municipalitatea intenționează să exproprieze câteva proprietăți, pentru a putea realiza lărgirea străzii

Clujul așteaptă de la guvern și trecerea în patrimoniul municipiului a stăvilarului de sub podul Napoca, așa încât acest obiectiv să poată fi modernizat.

Comenteaza