Camere video în cimitirul central din Cluj

Camere video în cimitirul central din Cluj
Cimitirul Central va fi supravegheat cu camere video, după ce săptămâna trecută s-a constatat vandalizarea mai multor morminte.

Camerele video vor fi montate în puncte considerate ca importante în demersul de a putea asigura o mai bună supraveghere a cimitirului, care suplimentează sistemul video format din camere de supraveghere amplasate la intrările în cimitir unde nu există paznici.


„Municipalitatea va demara o campanie de informare a cetăţenilor cu privire la acţiunile pe care le pot întreprinde pentru a permite o intervenţie în timp util în cazul în care surprind cazuri de vandalizare a monumentelor funerare. Aceştia vor fi invitataţi să sesizeze cazurile surprinse la număul de telefon 984, astfel încât echipe de intervenţie ale Poliţiei Locale să poată acţiona în timp real, precum şi să permită sesizarea cazurilor de infracţuini către poliţia muncipiului, crescând astfel şansa de a obţine probe importante în identificarea făptaşilor", arată reprezentanţii Primăriei Cluj-Napoca.


Cimitirul Central se află în administrarea Serviciului Administrare Cimitire Domeniul Public, din cadrul Primăriei Cluj-Napoca.

Amintim, mai multe pietre funerare au fost stropite cu ulei ars, în duminica Rusaliilor. Vezi aici detalii

Comenteaza