Camioane cu arbori şi sol vegetal din Italia au ajuns la Cluj pentru amenajarea zonei verzi de lângă lacul din Gheorgheni

Camioane cu arbori şi sol vegetal din Italia au ajuns la Cluj pentru amenajarea zonei verzi de lângă lacul din Gheorgheni
240 de camioane cu arbori şi sol vegetal au ajuns la Cluj din Italia, iar încărcătura va fi utilizată la amenajarea spaţiul verde din vecinătatea Lacului de Vest, din zona mall-ului din Gheorgheni.

Aproximativ 130 de arbori maturi, cu vârste de peste 25 de ani şi înălţimi între 6 şi 11 metri, au fost aduşi din Italia pentru înverzirea Iulius Parc. Printre speciile de copaci care au fost deja plantaţi în arealul aflat în amenajare se numără: fagi, stejari piramidali, stejari de mlaştină, cedri, carpeni, tei, pruni şi pini. Arborele emblemă al parcului va fi fagul roşu, care atinge 11 metri înălţime, are circumferinţa de peste 2 metri şi o greutate de 8 tone.

Pentru a asigura condiţii optime de dezvoltare, au fost aduşi circa 4.000 de metri cubi de sol special, 100 % natural şi tratat cu produse bio, necesar refacerii rădăcinilor.

În următoarea lună, vor ajunge la Cluj şi autotirurile cu arbuşti, flori şi cei peste 10.000 mp de gazon. Concomitent, se lucrează şi la dotările pentru activităţile sportive şi cele de dedicate petrecerii timpului liber.

Investiţia Iulius Group în reamenajarea parcului este de 500.000 de euro şi presupune regenerarea peisagistică a spaţiilor verzi din proximitatea mall-ului. Revitalizarea zonei presupune şi realizarea de alei de promenadă pavate, pistă pentru alergare, pistă pentru ciclism cu două sensuri, spaţiu de joacă pentru copii, pontoane şi debarcader.

Spaţiul verde este proiectat de firma italiană Lemscape, aceeaşi companie care a conceput parcul
de peste 50.000 mp din cadrul ansamblului urbanistic Palas Iaşi.

Comenteaza