Câmpia Turzii își face propriul sistem de transport public local. Va plăti peste 12 milioane de lei pe 7 autobuze

Câmpia Turzii își face propriul sistem de transport public local. Va plăti peste 12 milioane de lei pe 7 autobuze

Cele 7 autobuze hibride sunt așteptate să ajungă în Câmpia Turzii pe la începutul lunii septembrie.

Municipalitatea din Câmpia Turzii a adjudecat licitația și va achiziționa șapte autobuze hibride până în luna septembrie a acestui an. Valoarea totală a contractului se ridică la 12.390.000,00 de lei + TVA.

Odată cu semnarea contractului cu compania câștigătoare și dezvoltarea propriului parc auto pentru transport public, Câmpia Turzii marchează o premieră, prin inițierea primului serviciu propriu de transport public local din municipiu.

Autobuzele comandate sunt dotate cu un sistem de propulsie hibridă în serie, constând dintr-un motor de electric de 35 kW/ Voith și un motor diesel de 187 kW care îndeplinește standardele de emisii Euro 6.

Fiecare autobuz comandat are 10,5 metri lungime și poate transporta până la 70 de pasageri, incluzând 27 de persoane așezate. Confortul pasagerilor va fi asigurat prin sisteme de încălzire și aer condiționat, porturi USB duale ce le permit reîncărcarea dispozitivelor electronice în timpul călătoriei, un sistem de anunțuri vocale, precum și panouri ce vor afișa informații despre traseu, ore estimate ale călătoriei sau anunțuri diverse.

Mai mult, vehiculele vor fi dotate cu un sistem de numărare a pasagerilor cu senzori amplasați la fiecare ușă, care va permite operatorului de transport public să adune date despre numărul de persoane care utilizează anumite rute. 

Comenteaza