Când se mută Primăria Cluj-Napoca în fostul sediu BCR de pe Barițiu

Când se mută Primăria Cluj-Napoca în fostul sediu BCR de pe Barițiu

 Primăria a scos la licitație un contract pentru ''servicii de proiectare în vederea schimbării destinației clădirii din spațiu comercial în spațiu de servicii publice, plus obținerea autorizației de securitate la incendiu''. Procedura are ca dată limită de depunere a ofertelor începutul lunii septembrie.

''Serviciile de proiectare sunt necesare pentru îndeplinirea tuturor cerințelor legale privind funcționarea acesteia, îndeplinirea măsurilor legale privind securitatea la incendiu a clădirii, și a tuturor sistemelor aflate în dotarea acesteia, funcționarea în siguranță și desfășurarea activității în  bune condiții a instituției. Obiectul achiziției îl reprezintă  servicii de proiectare în vederea obținerii autorizației privind securitatea la incendiu a construcției pentru desfășurare activităților instituției în sigurantă. Serviciile de proiectare a construcției se vor presta în vederea  schimbării destinației construcției din spațiu comercial sediu banca în spațiu de utilități publice, respectiv obtinerea A.C. și a autorizației de securitate la incendiu a construcției din strada George Barițiu nr.10-12 din Cluj-Napoca, proprietate a  Municipiului Cluj-Napoca. Date construcție: clădire situată în stradă George Barițiu nr.10-12, cu  regim de înălțime D+P+7, suprafața teren 1694 mp și suprafața desfășurată estimată de 9315 mp. În urmă achiziționării imobilului aflat la adresa str. George Barițiu nr. 10–12, Primăria Municipiului Cluj Napoca dorește  reamenajarea  interiorului clădirii, dotarea corespunzătoare cu birouri administrative și al da ulterior în folosință. În acest moment, clădirea în cauza este încadrată în CF ca și spațiu comercial. Pentru a se reuși și a se da în folosință, pentru a-și putea desfășura în bune condiții activitatea lucrătorii instituției, trebuie să i se schimbe destinația din clădire comercială în clădire de utilități publice. În acest sens sunt necesare mai multe avize și autorizații, sunt necesare studii și proiecte noi ale clădirii. Proiectarea în linii mari, constă în proiectul de arhitectură și care conține o situație propusă și situația existentă, prezentate prin piese desenate și piese scrise, cu mențiuni specifice despre funcțiune, în primul rând, apoi posibile alte modificări de finisaje interioare, recompartimentari nestructurale etc. Se vor prezenta planurile de situație,  planurile pe niveluri, secțiuni, desfășurate interioare, fațade, desfășurate stradale etc. În situația în care expertiză tehnică solicită consolidări va fi necesar un proiect pentru structura de rezistență, de asemenea cuprinzând piese scrise și piese desenate. Proiectele de instalații sunt necesare, întrucât noua funcțiune are alte necesități. Posibil să fie nevoie de modernizări al instalațiilor existente, un nou sistem de iluminare, poate amenajarea unui grup sanitar, iluminarea unei firme amplasate pe fațada, instalații de climatizare etc. În acest moment la nivelul Autorității contractante nu există un contract pentru  servicii de proiectare pentru construcția din strada George Barițiu nr.10-12”, arată Primăria în caietul de sarcini.

Contractul este estimat la 1,5 milioane lei, iar ofertele se depun în 2 septembrie 2024.

Primăria Cluj-Napoca a cumpărat sediul BCR cu 5,8 milioane euro, acum 2 ani, dar clădirea este încă nefolosită.  Primarul Emil Boc dă vina pe o ordonanţă de urgenţă – 34/2023 – dată de premierul PSD Marcel Ciolacu. Acestă ordonanță limitează cumpărarea de mobilier și birotică pentru instituțiile publice.  „Îmi spun colegii că în decembrie clădirea BCR va fi terminată”, a afirmat Emil Boc, în ședința Consiliului Local de lunea trecută. 

În noul sediu ar urma să se mute Direcția de Impozite și Taxe a municipalității, de pe Bulevardul Eroilor, dar și unele servicii de pe Moților. Asta pentru că imobilul de pe Eroilor urmează să fie renovat, iar o construcție a Primăriei va fi demolată pentru a se săpa o stație de metrou.

 

 

Comenteaza