Video Când va fi gata PUG-ul comunei Apahida. Primarul: „Încercăm să nu ajungem ca Floreștiul”

Când va fi gata PUG-ul comunei Apahida. Primarul: „Încercăm să nu ajungem ca Floreștiul”

Planul Urbanistic General al comunei Apahida este în continuare în dezbatere publică, până la începutul săptămânii viitoare.

Edilul din Apahida, Grigore Fati, a vorbit, la ZIUA LIVE, despre stadiul în care se află noul Plan Urbanistic General (PUG), care ar trebui să reglementeze dezvoltarea pe viitor a comunei.

„PUG-ul are și contestatari deoarece nu poți să mulțumești pe toată lumea. La un asemenea document este clar că vor fi și oameni nemulțumiți. O consilieră de la USR susține că n-au fost dezbateri suficiente sau corect făcute. Eu aș dori să-i aduc la cunoștință că am avut primele dezbateri pe acest PUG încă din 2018. Pe parcursul anilor au fost mai multe, iar ultima am avut-o chiar luna trecută.

Ca rezultatele ale acestor dezbateri, avem în acest moment 237 de solicitări de la cetățeni pe diferite time. Aceste solicitări vin tocmai ca urmare a acestor dezbateri și a consultării PUG-ului. El trebuia finalizat demult, dar au tot apărut lucruri ca centura metropolitană. Acest PUG este încă în dezbatere până pe 13 decembrie anul acesta”, a declarat, la ZIUA LIVE, Grigore Fati.

Primarul Apahidei recunoaște că lipsa spațiilor verzi reprezintă o problemă majoră în comuna clujeană.

„Noi încercăm să nu ducem la o situație ca cea din Florești. În ceea ce privește spațiile și zonele verzi, și noi stăm foarte rău. Avem cam 5% suprafețe împădurite în comuna Apahida, iar în satul Apahida avem poate 0,1%. Noi am început deja acțiuni de împădurire pentru a mai remedia din această problemă.

Apahida a devenit foarte interesantă pentru dezvoltatorii imobiliari. Cred că trebuie să găsim o cale de mijloc pentru a rezolva problemele. Există niște chestiuni pe care le vom lămuri prin regulamentul de urbanism, care va fi adoptat odată cu PUG-ul. Ca termen, dacă sunt optimist, va fi gata la finalul anului viitor. Acestea trebuie să treacă prin avizare la vreo 26 de instituții”, a mai spus Fati.

Comenteaza