Candidatură-şoc. Un cunoscut om de afaceri vrea postul de primar al Clujului

Candidatură-şoc. Un cunoscut om de afaceri vrea postul de primar al Clujului
Un competitor surpriză va da serioase dureri de cap tuturor candidaţilor, inclusiv lui Emil Boc. Acesta a anunţat că va intra în campanie din postura de independent.

Octavian Buzoianu, unul dintre cei mai cunoscuţi membri ai comunității de business din Cluj-Napoca, și-a anunțat candidatura pentru postul de primar al municipiului. Buzoianu a afirmat că va candida ca independent.

Suntem municipiul din România cu cea mai dinamică viaţă economică, culturală și socială, dar sunt avantaje obţinute mai degrabă conjunctural și mai puţin ca urmare a unor măsuri implementate de administraţia locală. Dacă nu acţionăm acum, riscăm să pierdem pe termen lung în competiţia cu celelalte oraşe ale ţării. Trebuie să avem de acum răspunsurile corecte pentru companii, antreprenori clujeni, pentru toţi cei care se întreabă «De ce aș fi în Cluj și peste 20 de ani?", a declarat Buzoianu.

Acesta a mai cochetat cu administraţia locală, în legislatura 1998-2002, când a deţinut un mandat de consilier local din partea ApR. El a explicat că a ales acest moment pentru a candida la funcţia de primar din nevoia unei noi provocări profesionale.

„Din punct de vedere al statutului meu profesional am avut o primă etapă în mediul corporatist, la Ursus, după care, în ultimii 10 ani, am coordonat proiecte lansate pentru Cluj, care acum sunt mature, aşa că e momentul unor noi provocări", a explicat Buzoianu.

Omul de afaceri a admis de la bun început că îşi bazează candidatura pe notorietatea pe care o are în Cluj. „Cred că cei mai buni agenţi electorali vor fi cei care mă cunosc, cei cae au lucrat alături de mine", a spus Buzoianu. Deocamdată, candidatul s-a ferit să vorbescă despre proiecte concrete pe care le-ar implementa pentru Cluj dacă ar obţine funcţia de primar.

„Cred că lumea s-a săturat de promisiuni, eu nu sunt omul vorbelor, sunt omul faptelor. E prea devreme să discutăm de promisiuni, există foarte multe proiecte, va trebui să le analizăm şi să le ordonăm. În tot cazul, primul punct va fi schimbarea mentalităţii oamenilor care lucreazăm în administraţie, care trebuie să fie mândri că lucrează în admnistraţia Clujului", a spus Buzoianu.

Totuşi, a dezvăluit care va fi linia sa directoare. „Voi face ce mă pricep cel mai bine să fac, voi încerca să ridic economia Clujului, pentru că, dacă vor fi bani, se vor putea face toate celelalte", a afirmat proaspătul candidat.

În contextul în care joi s-a discutat, în mediile politice, despre retragerea candidaturii Aureliei Cristea şi de o alianţă PSD-ALDE cu susţinerea lui Buzoianu la primărie, omul de afaceri a evitat să spună dacă i s-a făcut vreo ofertă din partea vreunui partid politic. „Voi candida independent, dar m-aş bucura să vină toate partidele lângă mine. Nu exclud niciun suport, fie din partea partidelor, a organizațiilor nonguvernamentale sau a oamenilor simpli", a declarat Buzoianu.

El a refuzat, de asemenea, să-şi evalueze contracandidaţii. „Le urez succes tuturor candidaţilor. Nu voi intra în competiţie cu nimeni, nu voi comenta nici realizările, nici nerealizările nimănui, voi merge pe drumul meu, mă voi ocupa proiectele mele", a promis Buzoianu.

Născut în Cluj-Napoca, în 1954, Buzoianu a activat după 1992 exclusiv în mediul privat. În 1992, în calitate de director general în fabrica URSUS, a condus prima privatizare din România prin emisie publică de acţiuni. În prezent, alături de familia sa, conduce afaceri din domeniul hotelier, agricultură și imobiliare. El coordonează proiectul Cluj Business Center. Este, de asemenea, implicat în managementul hotelului de 5 stele Opera Plaza.

Comenteaza