Cantina primăriei se extinde: catering pentru elevi pe Avram Iancu

Cantina primăriei se extinde: catering pentru elevi  pe Avram Iancu
O nouă unitate de alimentaţie publică marca Serviciului Cantina Primăriei urmează să se deschidă, cel mai probabil în 2014, pe strada Avram Iancu.

Consilierii locali vor dezbate la, şedinţa ordinară de miercuri, atribuirea cu titlu gratuit a unui spaţiu de peste 490 de mp în vederea deschiderii unei unităţi de servirea a mesei în sistem catering, ca target fiind elevii care învaţă la şcolile din centrul oraşului.

Spaţiul de pe strada Avram Iancu nr. 5 are 492 de metri pătraţi şi a fost preluat de primărie, la începutul anului, de la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu". Spaţiul este compus dintr-o sală de mese, trei magazii, două antree, vestiar, două bucătorii, carmangerie, birou, arhivă şi grupuri sanitare. Cantina de ajutor social şi pensiune din cadrul primăriei a cerut respectivul spaţiu în 2 decembrie, cu titlu gratuit pentru amenajarea unei unităţi de alimentaţie publică. „Pentru asigurarea servirii mesei în sistem cateting, vizaţi fiind aproximativ 1.300 de elevi de la instituţiile de învăţământ preuniversitare din oraş care nu dispun de bucătării proprii.

Potrivit obiectivelor vizate de Cantina de ajutor social şi pensiune, elevii vor putea servi masa caldă (meniu complet) din preparate culinare gătite zilnic în condiţii optime de igienă şi siguranţă alimentară, preţurile practivate vor fi accesibile tuturor părinţilor iar transportul preparatelor se va asigura gratuit, cu mijloace de transport autorizate din punct de vedere sanitar-veterinar", explică specialiştii primăriei de la Direcţia de Patrimoniu necesitatea alocării spaţiului de pe Avram Iancu către cei de la Cantină.

Consilierii locali vor dezbate un proiect de hotărâre privind solicitarea celor de la Serviciul Cantină la şedinţa ordinară de mâine.

Serviciul Cantină a mai deschis în 2011 un restaurant cu autoservire, Memo 10, într-un alt spaţiu atribuit cu titlu gratuit de primărie, în centrul oraşului. În cele şapte zile ale festivalului Zilele Clujului din 2011, unitatea de alimentaţie publică a adus încasări de 47.000 de lei. În fiecare zi, restaurantul a fost vizitat, în medie, de 450 de clienţi, conform unei evidenţe a Primăriei Cluj-Napoca, în subordinea căreia funcţionează restaurantul.

 

Comenteaza