Care este soarta blocurilor cu 185 de apartamente din centrul comunei Apahida

Care este soarta blocurilor cu 185 de apartamente din centrul comunei Apahida

Comisia de Urbanism a Județului Cluj a respins, în ședința din 2 septembrie 2021, un proiect imobiliar mixt cu 5 blocuri, cu un total de 185 de apartamente, în centrul comunei Apahida.

Proiectul este prevăzut pe un teren de peste 1,2 hectare, pe străzile Libertății, nr. 233 - 237, Eroii Pascu nr. 26 - 30. Beneficiar este firma SC RS TRADE SRL, care a mai venit în 2008 și apoi în 2015 cu acest proiect, intitulat atunci „Centrum Apahida” și care este contestat de vecinii de la casele din zonă, care au făcut numeroase petiții către primăria comunei. Proiectant este Atelier RVD. PARTEA DESENTATA A PROIECTULUI!

Conform documentației publicate pe site-ul județului, se propune ''construirea unui ansamblu mixt funcțional (locuințe colective, comerț, servicii, creșă - care va fi donată primăriei cu titlu gratuit); lucrări de infrastructură - străzi noi de acces la fiecare corp de clădire propuse''.

  • REGIM DE INALTIME propus: 1-2S/D+P+3E+R, accente max. 1-2S/D+P+4E+R
  • RPARCAJE: COMERT - 13 buc, SERVICII - 5 buc, LOCUIRE - 170 buc,  VIZITATORI - 10 buc''

Specialiștii din comisie au cerut proiectanților să se decidă dacă clădirile vor avea fie demisol, fie subsol și să reducă regimul de înălțime al ansamblului, iar arhitectul șef al județului, Claudiu Salanță, un mare susținator al arhitecturii rurale de calitate, a arătat că proiectul nu este potrivit cu zona. Nu în ultimul rand, comisia a sugerat proiectantului o negociere cu asociația civică din comună, Pro Apahida, și cu locuitorii din zonă, care sunt impotriva proiectului, dar și cu Primăria comunei. In consecință , comisia a dat aviz negativ proiectul.

Comenteaza