Video Care este stadiul lucrărilor pentru lărgirea “Strâmtorii Terra” din Florești

Care este stadiul lucrărilor pentru lărgirea “Strâmtorii Terra” din Florești
| Foto: Facebook.com/bogdannicolaepivariu

Lucrarea este împărțită pe mai multe etape, printre care lărgire benzi, realizare trotuare, realizarea unui nou drum cu acces direct in DN1, refacere canalizare și instalații electrice.

Primarul celei mai mari comune din țară, Bogdan Pivariu, a vorbit, la ZIUA LIVE, despre stadiul lucrărilor din acea zonă.

În zona Terra se lucrează în aceste momente. Au fost cei de la rețelele edilitare să vadă dacă sunt anumite porțiuni care trebuie tratate cu grijă și cu maximă atenție. În scurt timp va fi decopertat stratul și se va începe efectiv lucrarea de introducere a utilităților și de modernizare a acestei străzi, de deschidere a ei în strada Petuniei, care și ea va fi modernizată, asigurând acces în partea vestică a Floreștiului, în Drumul Național 1”, a afirmat, la ZIUA LIVE, Bogdan Pivariu.

Ce se întâmplă cu zona Terra

„În zona Terra licitația a ajuns în faza în care s-au cerut clarificări celor care au ofertat. S-au răspuns la acestea și în acest moment se analizează. Eu cred că în câteva zile vom putea atribui contractul și când timpul va permite se vor deschide lucrările și în acea zonă. Cu siguranță la începutul lui 2023 vor începe”, spunea edilul Floreștiului anul trecut.

Conform administrației din Florești, vor avea loc următoarele ajustări:

• lărgirea străzii Dumitru Tăuțan și o parte a străzii Dumitru Mocanu pentru a oferi acces vehiculelor către cartierul Terra și către noile dezvoltări din zona străzii Urușagului și Șesul de Sus;
• lărgirea și prelungirea străzii Dumitru Mocanu, paralel cu DN1;
• lărgirea străzii Petuniei pentru asigurarea unui acces corespunzător către noul sector al străzii Dumitru Mocanu.

Prin realizarea tuturor acestor lucrări cuprinse în proiect îmi doresc să beneficiem cu toții de următoarele avantaje:

- îmbunătățirea condițiilor de circulație auto;
- creșterea gradului de siguranță a circulației publice;
- scăderea gradului de poluare;
- redarea unui ambient plăcut zonei.

Comenteaza