Casa cu potenţial de bloc din Grigorescu este ilegală

Casa cu potenţial de bloc din Grigorescu este ilegală
Locuinţa începută pe str. Donath nr. 200 nu are autorizaţie de construire, potrivit Serviciului Control Urbanism şi Disciplină în Construcţii al primăriei clujene.

Beneficiarul lucrării riscă o sancţiune între 100 şi 100.000 de lei, cuantumul exact urmând să fie stabilit după ce constructorul va prezenta primăriei toate actele solicitate de către municipalitate.

După ce vecinii unei case recent demolate din Grigorescu au sesizat că proprietarul lucrează fără autorizaţie de construire, că a deschis un şantier ilegal, şi că vrea să amenajeze un bloc, primăria a efectuat verificări şi are un punct de vedere asupra cazului. Vecinii de la blocurile de lângă noua clădire au reclamat că pe str. Donath nr. 200 beneficiarul a demolat casa cu parter care exista în zonă şi a început să construiască pe amprenta acesteia. La faţa locului, în curte reporterii ZIUA de CLUJ au sesizat luna trecută o construcţie proaspăt ridicată. Şantierul era în plină desfăşurare, având în vedere că toată proprietatea era plină de materiale de construcţie şi dotată cu o toaletă ecologică. Pe poartă trona o plăcuţă cu avertismentul "Câine rău!", iar pe viitoarea construcţie (acum la stadiul de parter) se putea observa structura metalică pentru eventuale etaje care se pot ridica peste parter.

Cazul a ajuns în atenţia primăriei care, în urma verificărilor efectuate, a informat că s-au efectuat lucrări fără autorizaţie de construire. „Inspectorii Serviciului Control Urbanism şi Disciplină în Construcţii au efectuat verificări la faţa locului, constatându-se că lucrările de construire demarate fără a deţine autorizaţie de construire la imobilul din Cluj-Napoca, str. Donath nr. 200, sunt întrerupte în fază de modificare parter şi turnare placă peste acesta. A fost întocmită somaţie oficială proprietarului tabular, iar după prezentarea acestuia şi verificarea documentelor vor fi luate măsurile legale ce se impun în conformitare cu legislaţia în vigoare", a precizat Biroul mass media al municipalităţii.

Acesta a informat că amenda pentru ridicarea unei construcţii fără autorizaţie este între 100 şi 100.000 de lei. „După ce se va prezenta beneficiarul cu toate actele solicitate, inspectorii vor stabili exact cuantumul sancţiunii. Oprirea lucrărilor efectuate fără autorizaţie este o măsură implicită. Prin procesul verbal se pot fixa şi măsuri de intrare în legalitate, termenul din lege fiind între 30 şi 90 de zile", au fost precizările primăriei. Proprietarul, Angela Maria Chiş, a explicat că nu construieşte niciun bloc în zonă. Ea a menţionat că de fapt renovează o casă. Totuşi, a recunoscut că nu deţine autorizaţie de construire, dar că a depus un proiect la primărie pentru renovare şi mansardare a casei care exista pe Donath nr. 200.

Potrivit datelor de pe portalul primăriei, Angela Chiş şi soţul acesteia au cerut anul trecut un certificat de urbanism pentru adresa Ploieşti nr. 11 (din vecinătatea proiectului Europa Business Center, dezvoltat de acţionarii grupului Imofinance) - elaborare de Plan Urbanistic de Detaliu şi construire a unui imobil mixt de locuinţe şi de spaţii comerciale. Numele său mai apare, după cum a relatat presa locală, într-un scandal mai vechi cu terenuri pe str. Câmpului pe care le-a intermediat, după ce un funcţionar de la Camera Agricolă l-a cumpărat de la o persoană care a cerut să i se reconstituie dreptul de proprietate. Chiş figurează ca administrator la societatea Lalicom, specializată în vopsitorie şi zugrăveli de geamuri care în 2012 a avut o cifră de afaceri de 273.000 de lei, profit zero şi niciun angajat.

Etichete
Comenteaza