Cât a plătit chirie Untold pentru Parcul Central

Cât a plătit chirie Untold pentru Parcul Central
S-a discutat la Cluj despre faptul că festivalul Untold a primit gratuit o suprafaţă din Parcul Central, cu ocazia evenimentului din 4-7 august. Primăria susţine, însă, că a perceput o sumă drept chirie.

La exact 30 de zile de la momentul în care ZIUA de CLUJ a formulat o cerere în acest sens, Primăria Cluj-Napoca a făcut publică suma pe care a perceput-o de la organizatorii Untold drept chirie pentru Parcul Central şi pentru spaţiile cu destinaţie comercială din interiorul perimetrului în care s-a desfăşurat festivalul.

34.096 lei este suma totală. Reprezentanţii primăriei au explicat că s-a stabilit o zonă de protecţie în jurul Cluj Arena şi a Sălii Polivalente, pentru care nu s-a perceput chirie. Cei de la Untold au dorit să ocupe o suprafaţă mai extinsă, iar pentru aceasta a fost nevoie să plătească.

„Desfăşurarea evenimentului Untold, ediţia 2016, a fost aprobată în municipiul nostru pentru
perioada 4-7 august 2016, conform autorizaţiei cu nr. 299733/1/11.07.2016 şi a procesului verbal cu nr. 292274/42/01.07.2016, emis de comisia de avizare a manifestărilor publice.

Măsurile de siguranţă şi suprafaţa atribuită festivalului Untold 2016 au fost stabilite de comisia de avizare a manifestărilor publice, având ca fundament necesitatea constituirii unui perimetru de siguranţă raportat la numărul de participanţi prognozat.

Astfel, potrivit prevederilor legale, a fost nevoie de un spaţiu-filtru la intrarea în perimetrul evenimentului, cât şi de o suprafaţă generoasă de defluire pentru siguranţa participanţilor, raportat la o medie de peste 70.000 de persoane/zi.

Obligaţiile organizatorilor privind suprafaţa atribuită au fost de o preda după desfăşurarea festivalului în aceleaşi condiţii în care s-a aflat înainte de startul evenimentului. Suma totală achitată de organizatori este de 34.096 lei, stabilită conform HCL 412/2015, anexa 5-1.2-1.3 pentru spaţiile cu destinaţie comercială şi o parte din perimetrul Parcului Central, excluzând perimetrul de siguranţă menţionat anterior.

La momentul acordării autorizaţiei, municipalitatea clujeană nu dispunea de o altă suprafaţă care să întrunească toate condiţiile necesare bunei desfăşurări a unui eveniment de asemenea amploare, din perspectiva dimensiunii spaţiului şi a infrastructurii", se arată în comunicatul primit la redacţie.

Cât a plătit chirie Untold


34.096 lei pentru Parcul Central (4 zile)
200.000 lei pentru Cluj Arena (20 zile)
96.000 lei pentru Sala Polivalentă (12 zile)

TOTAL: 330.096 lei

La această sumă se adaugă utilităţile şi reparaţiile. Către Cluj Arena, organizatorii festivalului au plătit deja 450.000 de lei pentru energie electrică, gaz, apă, în timp ce facturile de la Sala Polivalentă se ridică la 150.000 de lei.

Untold a avut de achitat şi peste 30.000 de euro pentru refacerea gazonului de pe Cluj Arena, respectiv sume mai mici pentru reparaţii în urma stricăciunilor făcute de public în stadion.

Festivalul a avut loc în perioada 4-7 august, iar la el au luat parte 300.000 de persoane. Printre vedetele care au susţinut concerte s-au aflat Tiesto, Armin Van Buuren, Hardwell, Afrojack, Martin Garrix sau Dimitri Vegas & Like Mike.

Comenteaza