Foto Cât costă să transformi o zonă degradată în cel mai mare parc al Clujului. Licitaţie lansată, investiţie europeană

Cât costă să transformi o zonă degradată în cel mai mare parc al Clujului. Licitaţie lansată, investiţie europeană

Cel mai mare parc al Clujului va vea 21 de hectare, aproape dublul Parcului Central (13 hectate). Este vorba despre Parcul Tineretului - Pădurea Clujenilor, de pe Bulevardul Muncii. 

În ședința ordinară a Consiliului Local din data de 8 mai 2019 a fost aprobat proiectul ce presupune amenajarea unui nou parc în Cluj-Napoca, cu o suprafață de 21,3 ha. Investiţia se ridică la 5 milioane de euro. 

"Investiția presupune reconversia funcțională, reutilizarea și transformarea unui teren de 213.000 mp în spațiu de agrement pentru cetățeni. Proiectul vizează transformarea spațiului într-o grădină urbană, cu spații verzi extinse, spațiu pietonal, piste și parcări pentru biciclete. De asemenea, Pădurea Clujenilor va oferi publicului spații de recreere și facilități pentru persoanele cu dizabilități. Parcul va fi situat pe Bulevardul Muncii, iar investiția se ridică la 5 milioane de euro", transmite municipalitatea clujeană.

Cât costă să transformi o zonă degradată în cel mai mare parc al Clujului. Licitaţie lansată, investiţie europeană

Licitație de 3,8 milioane de euro pentru cel mai mare parc din Cluj

Amintim că, licitația publică pentru "servicii de proiectare, asistență tehnică din partea proiectantului și execuție lucrări pentru realizara obiectivului de investiții "înființare zonă verde și de agrement Parcul Tineretului - Pădurea Clujenilor", conform cerințelor caietului de sarcini și a documentației aferente, a fost lansată în 7 mai 2019. 

Valoarea totală este estimată a contractului este de 18,2 milioane de lei (fără taxa pe valoarea adăugată) - (circa 3,8 milioane de euro) din care: servicii de proiectare și asistență tehnică din partea proiectantului - în valoare de 326.200 lei (fără TVA), iar valoarea lucrărilor este de 17,8 milioane de lei, fără TVA.

Durata contractului este de 22 luni din care : 3 luni servicii de proiectare tehnică și 19 luni pentru execuția lucrarilor. Termenul limită de depunere al ofertelor este 27 mai, criteriul de atribuire fiind prețul cel mai scăzut. 

Comenteaza