Cât durează lucrările pe Câmpului şi Fântânele + După podul Traian, se deschide şantier pe strada Traian

Cât durează lucrările pe Câmpului şi Fântânele + După podul Traian, se deschide şantier pe strada Traian
Au început lucrări de modernizare pe străzi importante din Mănăştur, Grigorescu şi Gheorgheni.

Strada Câmpului, din Mănăştur, se lărgeşte la trei benzi, iar Fântânele, din Grigorescu, şi Artelor, din Gheorgheni se modernizează. Sunt lucrări ample care au început la mijlocul lunii mai şi vor dura până la vară.

Câmpului se va finaliza în august

„Fântânele şi Artelor au început lucrările în 15 mai şi vor dura două luni, iar pe Câmpului, din 16 şi ar trebui să se încheie peste trei luni. Deocamdată nu sunt restricţii de circulaţie. Ne-am propus ca închiderile unor benzi să fie cât mai scurte şi să le ducem cât mai spre vară", a explicat viceprimarul Dan Tarcea.

Lucrări de întreţinere şi reparaţii au fost pornite şi pe alte străzi din municipiu, cum sunt Mestecenilor, Speranţei şi Odobeşti. Pe strada Aurel Vlaicu se vor efectua lucrări de întreţinere şi reparaţii la bretelele podului. În Piaţa 14 Iulie s-au demarat lucrări de amenajare a sensului giratoriu, asfaltare şi întreţinere. Pe Bulevardul 1 Decembrie, până la magazinul Cora, se vor efectua reparaţii la trotuar.

Toate acest lucrări sunt executate de către Regia Autonomă a Domeniului Public, care a efectuat şi lucrări de întreţinere şi reparaţii în curţiile interioare la următoarele licee, colegii şi şcoli. Este vorba despre Liceul Tehnologic numărul 1, Liceul de Informatică "Tiberiu Popovici", Liceul şi şcoala "Onisifor Ghibu", Colegiul Tehnic "Anghel Saligny", Colegiul Tehnic Energetic şi Şcoala "Aviator Dârjan".

Strada Traian, după podul Traian

Marele of al clujenilor este amânarea deschiderii podului Traian. Dan Tarcea spune că lucrările vor fi gata cu siguranţă în luna iunie, dar că de la 1 iulie se va deschide un alt şantier. „Dorim să refacem strada Traian, dar acolo nu s-a putut interveni din cauză că este închis podul. După ce îl inaugurăm, imediat vom da ordinul de începere a lucrărilor şi la stradă", a dezvăluit viceprimarul.

În schimb, Piaţa Unirii este deja gata, iar acum se fac ultimele finisaje înainte de Zilele Clujului. „Sper să remarce presa şi faptul că acest proiect este gata la timp, nu doar când avem întârzieri la unele lucrări", a spus, zâmbind, Dan Tarcea.

 

Comenteaza