Câte etaje va avea blocul lui Voicu Oprean, de pe strada Brâncuși

Câte etaje va avea blocul lui Voicu Oprean, de pe strada Brâncuși
Voicu Oprean, un om de afaceri care s-a apucat și de construcții

Omul de afaceri Voicu Oprean, cunoscut în industria IT, își construiește o clădire de birouri pe strada Constantin Brâncuși.

 

Voicu Oprean are un proiect imobiliar pe strada Constantin Brâncuși 57-59, la intersecția cu strada Vasile Lupu. În ședința de Consiliu Local de săptămâna aceasta, un punct de pe ordinea de zi îl reprezintă aprobarea planului urbanistic de detaliu (PUD) pentru acest proiect, care are aviz de la Comisia Tehnică de Amenajare a Teritoriului și Urbanism din aprilie 2018.


Este vorba despre un imobil de birouri cu două niveluri de subsol, cinci etaje întregi și unul retras. Înălțimea admisă este de 22 de metri, la cornișă, și de 25 de metri, cea totală. Parcela pe care urmează să se ridice clădirea măsoară 1.136 de metri. Accesul auto ar urma să se facă exclusiv din strada Vasile Lupu.

Construcția se face pe locul unde înainte existau două case. Noul plan urbanistic general prevede însă că strada Brâncuși este de ”regenerare urbană”, așa încât pe locul proprietăților cu cel mult un etaj apar acum, unul după altul, blocuri de 5-6 etaje.


Arhitect este Claudiu Botea, de la Arhimar Serv SRL, o societate obișnuită să exploateze la maximum fiecare centimetru permis (și uneori nepermis) de PUG. Vecinii sunt nemulțumiți de apariția noului proiect. Ei arată că regula conform căreia distanța dintre clădiri trebuie să fie egală cu jumătatea înălțimii nu se respectă în cazul acestui proiect. Oamenii se mai tem că săpăturile pentru realizarea celor două niveluri de subsol le vor afecta fundațiile caselor.


Voicu Oprean este cunoscut ca patron al AROBS, dar și în calitate de concurent la concursuri de tip Iron Man. Potrivit termene.ro, el este acționar la 12 companii și administrator la 5. Omul de afaceri de 44 de ani își autorizează acest proiect pe persoană fizică, alături de soția sa, Delia Alina.

Comenteaza