Video Câți pasageri estimează Aeroportul Internațional Cluj pentru anul viitor / Când s-ar putea atinge pragul de 7 milioane

Câți pasageri estimează Aeroportul Internațional Cluj pentru anul viitor / Când s-ar putea atinge pragul de 7 milioane

Conducerea Aeroportului Internațional „Avram Iancu” din Cluj își dorește ca anul viitor să depășească pragul de 2 milioane de pasageri.

David Ciceo, directorul general al aeroportului clujean, a vorbit, la ZIUA LIVE (VIDEO la finalul articolului) despre estimările pe anul 2022, în ceea ce privește numărul de pasageri.

„Noi, pentru 2022, am estimat 2 milioane de pasageri. În 2021, chiar dacă a fost această criză profundă, am avut mai multe destinații decât în 2019. Bineînțeles, gradul de încărcare și numărul de frecvențe a fost mai redus. Este interesant că anul acesta am avut mai mulți pasageri pentru turism decât acum doi ani.

Suntem foarte mulțumiți pentru ce s-a întâmplat anul acesta. Am estimat la începutul anului aproximativ 900.000 de pasageri și facem aproape 1.450.000. Avem profit, am obținut mai multe premii datorită numărului de zboruri și modului în care am gestionat criza”, a declarat, la ZIUA LIVE, David Ciceo.

Directorul Aeroportului din Cluj a anunțat un plan, care va fi prezentat anul viitor, pentru a atinge pragul de 7 milioane de pasageri într-un singur an calendaristic.

„Nu am renunțat la planul de 7 milioane de pasageri. Noi consideram că ajungem la această cifră în 2035, dar vom ajunge aproximativ în 2040. Anul viitor vom prezenta un plan coerent de investiții și de măsuri ca să ajungem la 7 milioane de pasageri”, a spus Ciceo.

Amintim că, anul acesta, Aeroportul Internațional Cluj a atins pentru a zecea oară în istoria sa pragul de 1 milion de pasageri înregistrați într-un singur an, lucru care s-a întâmplat în luna septembrie.

Comenteaza