Video Câți refugiați au venit în Cluj. Primarul Boc: ''O parte din ei deja s-a integrat aici. Și-au găsit loc de muncă''

Câți refugiați au venit în Cluj. Primarul Boc: ''O parte din ei deja s-a integrat aici. Și-au găsit loc de muncă''
| Foto: ZIUA de CLUJ

La mai bine de doi ani de la războiul din Ucraina, viața refugiaților e diversă. Unii au ales să rămână la Cluj unde și-au găsit locuri de muncă, iar alții doar au făcut un scurt popas aici, în drumul lor spre alte state din Europa.

Primarul Emil Boc a vorbit la ZIUA LIVE depre situația refugiaților din Cluj și cum s-au adaptat aceștia după mai bine de doi ani de la începrea războiului din țara lor natală.

„Prin Cluj, într-o formă sau alta au trecut aproximativ 6.000 de refugiați. Cam 1.100 mai sunt în zona județului Cluj, dar e fluidă cifra aceasta pentru că foarte mulți se întorc acasă, alții decid să plece mai departe spre Europa. Maximum am avut 1.000. Cei mai mulți sunt femei și copii și cu statut temporar. Fie aleg reîntoarcere spre casă, spre Ucraina. Am observat un asemenea fenomen”, a declarat Emil Boc la ZIUA LIVE.

Edilul a precizat că un număr de câteva sute de oameni deja s-au integrat pe piața locală din Cluj unde au reușit să își găsească locuri de muncă. 

Reamintim faptul că săptămâna trecută, primarul municipiului Cluj-Napoca a primit vizita delegației Reprezentanței în România a Înaltului Comisariat al Națiunilor Unite pentru Refugiați (UNHCR)

Subiectele întâlnirii au vizat proiectele și sesiunile de coordonare derulate de către UNHCR în Cluj-Napoca, precum și sprijinul acordat de Primărie refugiaților găzduiți în Cluj-Napoca.

Primarul discutat cu reprezentații UNHCR despre continuarea cooperării și a sprijinului oferit refugiaților din Ucraina și despre protecția oferită în Cluj-Napoca celor mai vulnerabili.

Comenteaza