CE a retrimis PNRR la Bucureşti! Ce nelămuriri are Bruxelles-ul faţă de metorul din Cluj

CE a retrimis PNRR la Bucureşti! Ce nelămuriri are Bruxelles-ul faţă de metorul din Cluj

Comisia Europeană a transmis o serie de observații Guvernului la Planul Național de Redresare și Reziliență. Sunt mai multe capitole unde oficialii europeni solicită informații suplimentare, sau despre care spun că nu au fost trimise date suficiente și documente justificative. De asemenea, Comisia semnalează discrepanțe între sumele transmise de Guvern în documentele Word și cele din documentele Excel și cer lămuriri suplimentare.

Între observaţii, Comisia Europeană se referă şi la metroul din Cluj. Aşadar, Comisia întreabă Guvernul dacă cele 30 de garnituri pentru metroul din București și Cluj vor fi achiziționate până în 2026 în condițiile în care finanțarea nu se va face doar prin PNRR. RESTUL OBSERVAŢIILOR AICI!

310 milioane de euro ar urma să revină Clujului, prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), pentru realizarea a nouă stații de metrou până la finalul anului 2026. Conform documentelor publicate de Guvernul României, cele 310 milioane de euro vor fi investite în realizarea a 7,5 km de metrou în Cluj-Napoca, însumând nouă stații, de la Sf. Maria la Europa Unită. Lucrările trebuie finalizate până la sfârșitul anului 2026. Mai multe AICI!

„PNRR nu a fost respins. PNRR nu a fost retrimis”, a scris, vineri dimineață premierul Cîțu, în legătură cu observațiile Comisiei Europene.

Toate observațiile Comisiei vor fi discutate cu Guvernul în perioada următoare.  „Vom primi scrisori de evaluare pe fiecare componentă. Va trebui să decidem cum ținem cont de aceste observații astfel încât la toamnă să avem planul aprobat și să mergem mai departe”, a spus ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, la momentul transmiterii Planului Național de Redresare și Reziliență.

Comenteaza