Ce aplicații pregătește primăria pentru Clujul Smart? Încă o promisiune pentru șoferii cărora le-a fost ridicată mașina

Ce aplicații pregătește primăria pentru Clujul Smart? Încă o promisiune pentru șoferii cărora le-a fost ridicată mașina

Întrebat despre debirocratizarea municipalității, edilul Emil Boc spune că se lucreză la mai multe aplicații cu firme clujene de specialitate. 

Pornind de la o întrebare privind o posibilă aplicație prin care șoferii cărora le-a fost ridicată mașina, edilul Clujului a spus: „Discutăm și suntem în parteneriat cu mai multe firme clujene. Se testează mai multe soluții pentru diverse aplicații. Pregătim inclusiv prima hotărâre de Consiliu Local din România pentru ceea ce înseamnă „open data”.

În Uniunea Europeană deja este un lucru comun ca datele pe care le oferă autoritățile publice, cum sunt cele de la Compania de Transport Public, care vizează consumul de energie a clădirilor publice, consumul de apă, să fie făcute publice.

Ele sunt ținute relativ în secret acum. Aceste date, potrivit legii, sunt publice, iar autoritățile trebuie să le pună la dispoziția dezvoltatorilor din domeniul inovării, pentru a crea aplicații, pentru a îmbunătăți viața cetățenilor, oferindu-le materiale suport”, a declarat Boc, la ZIUA LIVE. 

Primăria a reînceput, din 2017, ridicarea mașinilor parcate ilegal. Proiectul de hotărâre stabileşte că, dacă proprietarul ajunge la autovehicul înainte de ridicare, va plăti 294 de lei. Dacă maşina a fost deja transportată, tariful perceput creşte la 547 de lei, la care se adaugă câte 43 de lei pentru fiecare zi de depozitare.

Pe lângă aceste taxe mai trebuie plătită şi amenda pentru oprirea în loc nepermis. De asemenea, municipalitatea lucreză la ghișeul unic pentru urbanism, de unde se pot obține toate avizele, plătind o singură taxă. 

Comenteaza