Ce au căutat şefii judeţului în China

Ce au căutat şefii judeţului în China
Întâlniri cu autorităţi locale, cu grupuri economice şi universitare discuţii şi iniţiative de proiecte - aşa se rezumă scopul delegaţiei clujene în provincia Shandong din China. Liderul Consiliului Judeţean, Horea Uioreanu (foto), se aşteaptă ca în urma acestei vizite să primească propuneri de investiţie în parcurile industriale Tetarom.

Vizita delegaţiei clujene în China ar putea să ne aducă o serie de beneficii economice, apreciază liderul Consiliului Judeţean, Horea Uioreanu. "Este pentru prima dată, după 19 ani, când o delegaţie clujeană este chemată în China. Am avut foarte multe întâlniri atât cu autorităţi locale, cât şi cu mediul de afaceri, aşa încât sunt convins că o serie de proiecte pe care noi le-am prezentat acolo se vor putea concretiza", apreciază liderul administraţiei judeţene. Din delegaţie au mai făcut parte, pe lângă prefectul Clujului, Gheorghe Vuşcan, primarii din Chinteni, Dej şi Câmpia Turzii.

De asemenea a fost prezent şi rectorul UTCN Cluj, pentru semnarea unui protocol cu Universitatea Tehnică din Zibo. "Primarii au venit pentru a prezenta potenţialul localităţilor lor în materie de investiţii. Se ştie că în Câmpia Turzii este nevoie de crearea unor unităţi de producţie care să ofere locuri de muncă, iar în Chinteni se doreşte realizarea unor parcuri de energie. De asemenea, repezentanţii UTCN au semnat un protocol de colaborare cu colegii din Zibo. Am avut cu noi şi un reprezentant al firmei de construcţii ACI, care a fost interesat de o serie de proiecte, dar şi alţi oameni de afaceri care ne-au însoţit în întâlnirile noastre cu mediul de afaceri din China", a spus Uioreanu. Parcurile industriale ale Clujului au fost principalele obiective care au fost prezentate mediului de afaceri din China. Preşedintele administraţiei judeţene, Horea Uioreanu, şi prefectul Ghoerghe Vuşcan vor susţine miercuri o conferinţă de presă pe această temă.

 

Comenteaza