Ce bani se laudă că vor aduce de la guvern pentru Cluj

Ce bani se laudă că vor aduce de la guvern pentru Cluj
Pe terenul solicitat de la USAMV, pentru extinderea parcului industrial din Jucu, ar urma să fie găzduit un producător de mobilier, anunţă liderul PSD, Remus Lăpuşan. Acesta promite, în 2014, un sprijin consistent de la guvern pentru proiectele Clujului, fără a-l implica pe preşedintele Horea Uioreanu.

Extinderea parcurilor industriale Tetarom reprezintă o prioritate pentru liderii PSD Cluj, în 2014. Remus Lăpuşan a ieşit în conferinţă de presă fără preşdintele Consiliului Judeţean Horea Uioreanu şi a dezvăluit că pe terenul din Jucu, ce urmează să fie preluat de la USAMV, ar urma să vină un producător de mobilă care va oferi 400 de locuri de muncă. Pentru parcul de pe strada Tăietura Turcului sunt de asemenea cereri din partea unor investitori, a precizat Lăpuaşn, astfel că administraşia judeţeană trebuie să grăbească lucrările de extindere. Liderul PSD primite că anul acesta Guvernul Ponta se va implica şi în alte proiecte de investiţie ale Clujului, aşa cum a făcut-o şi în 2013.

Chiar dacă noua pistă a Aeroportului a fost achitată numai pe jumătate, liderii PSD Cluj îşi arogă meritul finalizării acestei investiţii şi promit că anul acesta Clujul să primească mai multe investiţii. „Guvernul a contribuit cu fonduri importante anul trecut, atât pentru devierea pârurilor Murători şi Becaş cât şi pentru construcţia noii piste a aeroportului. S-au alocat peste 100 de milioane de lei pentru finalizarea centurii Vâlcele - Apahida şi de asemenea s-au plătit şi restanţele pentru lucrările efectuate la Autostrada Transilvania. Anul acesta vor veni bani pentru finalizarea sectorului Borş - Suplacu de Barcău. De asemenea se vor găsi soluţii şi pentru tronsonul Gilău - Suplacu de Barcău. Să nu uităm că s-a finalizat licitaţia pentru construcţia Autostrăzii Sebeş - Turda şi urmează ca anul acesta să înceapă lucrările. Toate aceste proiecte vor fi finanţate de guvern", a spus Lăpuşan.

La nivelul administraţiei judeţene vor continua de asemenea lucrările de investiţie. În ciuda faptului că bugetul administraţiei judeţene este destul de strâmtorat, iar planul executivului este acela de a împrumuta 30 de milioane de euro, Lăpuşan spune că programul de investiţii va continua cu lucările de modernizare a drumurilor dar şi cu lucrările de finalizare a rampei de depozitare a deşeurilor. „Rampa ecologică rămâne o prioritate în 2014 pentru noi, pentru că avem obligaţia să finalizăm acest proiect. Vom continua, de asemenea, cu lucrările la drumuri, dar şi cu extinderea parcurilor industriale. Mă voi ocupa, personal, ca terenul de 24 de hectare să poată fi preluat din custodia USAMV pentru extinderea parcului industrial din Jucu. De asemenea, trebuie finalizată procedura pentru extinderea parcului Tetarom I, de pe strada Tăietura Turcului, având în vedere că şi aici avem solicitări foarte multe din partea unor investitori", a subliniat Lăpuşan. Dacă Terenul USAMV va deveni parte din parcul din Jucu, aici ar urma să fie găzdui un producător de mobilă. Lăpuşan nu a vrut să ofere prea multe detalii despre investitor însă a precizat că acesta va oferi 400 de noi locuri de muncă.

Preşedintele Consiliului Judeţean, Horea Uioreanu, a explicat că investiţia promisă în Jucu nu reprezintă o noutate, având în vedere că producătorul de mobilă doar se relochează. „Discuţia cu acest producător se poartă de mai bine de jumătate de an. Nu e vorba despre cine ştie ce noutăţi, nu vorbim de o nouă investiţie sau noi locuri de muncă, ci despre o relocare. Un producător de mobilă care îşi desfăşoară activitatea în Cluj, vrea să se mute în parcul din Jucu. Iar noi vom face tot posibiliul pentru a sprijini acest demers, pentru că şi companiile existente în Cluj trebuie susţinute şi ajutate să se dezvolte", a spus Uioreanu. În privinţa parcului de pe strada Tăietura Turcului, acesta a confirmat existenţa cererilor din partea unor investitori, însă, a precizat că într-o primă etapă se impune realizarea licitaţiei pentru atribuirea lucrărilor ce vizează extinderea acestui parc industrial.

Comenteaza