Ce crede Boc despre numele oraşului, schimbat de Ceauşescu: "numai cineva cu figuri în cap l-ar mai schimba" VIDEO

Ce crede Boc despre numele oraşului, schimbat de Ceauşescu:
Primarul din Cluj-Napoca răspunde întrebării dacă ar modifica sau nu numele oraşului, după ce ziuadecj.ro a arătat că numele a fost schimbat peste noapte de către Ceauşescu, din Cluj în Cluj-Napoca. "Numai cineva cu figuri în cap are asemenea preocupări", spune el. Decizia poate fi luată, oricum, doar prin referendum iar primarul localităţii unde are loc acesta nu are niciun cuvânt de spus, potrivit legii.

"Eu sunt un susţinător al municipiului Cluj-Napoca, în forma actuală, indiscutabil", a spus Boc, răspunzând întrebării dacă ar modifica numele oraşului. "Acest nume arată dimensiunmea istorică, romană, forţa acestui municipiu de tradiţie latină. Ar fi o nebunie să se mai schimbe acte de identitate pentru că cineva are un moft sau are figuri în cap. Avem priorităţi mai mari decât schimbarea denumirii oraşului sau chestii de acest fel. Numai oamenii care n-au ce lucra se ocupă de asemenea lucruri", spune Boc, adăugând că actualul nume al oraşului, Cluj-Napoca, "sună bine şi are forţa realităţii".

Vezi aici povestea numelui oraşului Cluj-Napoca, decisă peste noapte de conducerea Partidului Comunist, cu doar o zi înainte de o amplă manifestare în oraş.

Vezi mai jos declaraţia video:

Etichete
Comenteaza