Video Ce investiții se mai fac în rețelele de apă și canalizare din județul Cluj

Ce investiții se mai fac în rețelele de apă și canalizare din județul Cluj

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a anunțat, la ZIUA LIVE, ce proiecte din infrastructura de apă și canalizare urmează să fie realizate în județ. Nu lipsesc nici zone cu probleme din Cluj-Napoca.

„La nivelul Consiliului Județean gestionăm rețelele de apă și canalizare din județul Cluj, dar și din județul Sălaj. Facem asta prin Compania de Apă Someș, unde suntem acționari majoritari. Am reușit să obținem un proiect european de 350 mil. euro. Contractul a fost semnat anul trecut, iar în acest mod încercăm să ținem pasul cu dezvoltarea urbană accelerată din zona metropolitană și încercăm să ajutăm localitățile să se dezvolte.

Chiar și Cluj-Napoca beneficiază de un contract din cele 38, în care am prins, ca urmare a solicitării primăriei, un număr de străzi care intră în acest proces de extindere a rețelelor de apă și canalizare. La fel se întâmplă în Dej, Gherla, etc. În contractul pe Cluj-Napoca a fost prinsă o lungime de rețele de aproximativ 28 km, aproximativ 10.000 de familii”, a declarat, la ZIUA LIVE, Alin Tișe.  

Potrivit liderului forului administrativ județean, este vorba de străzi precum Valea Gârbăului, Câmpului, Borhanciului, Soporului, dar și altele.

„Astfel, venim în sprijinul primarilor care nu au bani să-și facă propria rețea sau n-au reușit să obțină bani, noi intrăm prin Compania de Apă și realizăm de la nivelul Consiliului Județean aceste lucrări. Eu cred că, alături de drumuri, la fel de importantă este și infrastructura în rețelele de apă și canalizare”, a explicat Tișe.

Cea mai lungă conductă de apă potabilă din România va fi la Cluj

„De asemenea, începem lucrările la cea mai lungă conductă de apă potabilă din România, care va merge din Cluj până în Zalău. Va avea aproximativ 100 de km. Sălajul va fi ca un cartier al Clujului, va avea aceeași apă potabilă din lacurile de la Tarnița pe care o avem și noi”, a adăugat liderul CJ Cluj.

Comenteaza