Ce mai construiește un guru imobiliar clujean. Apartamente și apart-hotel de 27 de milioane

Ce mai construiește un guru imobiliar clujean. Apartamente și apart-hotel de 27 de milioane
puz ansamblu imobiliar Sobarilor

Un ansamblu imobiliar de șase etaje, cu apartamente, apart-hotel, birouri și spații comerciale, urmează să fie ridicat de un important dezvoltator imobiliar al Clujului.

Unul dintre cei mai bogați clujeni și, de asemenea, unul dintre dezvoltatorii imobiliari de frunte ai municipiului, Chimu Căpușan, urmează să semneze un contract cu Primăria pentru a regenera, din punct de vedere urbanistic, o zonă cu caracter industrial. Este vorba despre un teren delimitat de străzile Sobarilor și Septimius Severus, nu departe de strada Fabricii, vis-a-vis de Terapia.

Terenul studiat prin planul urbanistic zonal supus atenției Consiliul Local are 5.692 metri pătrați. Firma lui Căpușan, CH Transbeton Construcții (înființată încă din 1994) și-a propus să realizeze acolo 140 de apartamente, cu un total de 8.849 de metri pătrați, birouri cu o dimensiune de 455 de metri pătrați, apartamente ce urmează a fi închiriate în regim hotelier, 2.953 de metri pătrați, respectiv 384 de metri pătrați de spații comerciale. Ansamblul imobiliar va avea două niveluri de subsol, cinci etaje și un etaj retras, iar corpul din colțul parcelei va avea șase etaje întregi.

27

de milioane de lei este valoarea declarată a investiției pentru acest ansamblu imobiliar.
În documentație se prevede că autorizația de construire ar urma să fie eliberată numai după ce beneficiarul ansamblului imobiliar va asfalta strada Septimius Severus până la stratul de uzură.

Nici Chimu Căpușan nu a scăpat. A trebuit să comande un studiu de trafic pentru zona unde dorește să ridice ansamblul imobiliar, care însă a ieșit așa cum și-a dorit. Mai e de subliniat colaborarea minunată pe care dezvoltatorii imobiliari ambițioși o au cu Arhimar Serv SRL și cu arhitectul Claudiu Botea. Este și cazul ansamblului de pe strada Sobarilor.

Potrivit termene.ro, CH Transbeton Construcții a avur, în 2016, un profit de 7.428.206 de lei. În același an, cifra de afaceri a societății a fost de 32.837.579 de lei. 82 a fost cifra medie de angajați, în 2016, a firmei pe care Chimu Căpușan o deține în proporție de 100%. Căpușan mai este proprietarul societății Nobila Casa, unde însă acționar majoritar este soția sa, Anica.

Comenteaza