Video Ce planuri are șeful județului cu pârtiile din Cluj: „Soluția este un parteneriat public-privat”

Ce planuri are șeful județului cu pârtiile din Cluj: „Soluția este un parteneriat public-privat”
| Foto: arhiva - Băișoara

Județul Cluj numără în acest moment patru pârtii: Buscat, Băișoara, Feleacu și Mărișel. Autoritățile au în plan să dezvolte cât mai mult zona de munte a județului și să pună Clujul cu adevărat pe harta României la acest capitol.

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a vorbit, la ZIUA LIVE (VIDEO la finalul articolului) despre planurile instituției pe care o conduce în ceea ce privește pârtiile și stațiunile montane din județ.

Există cele două proiecte ale noastre pe care vrem să le implementăm în următorii ani. Vorbim de pârtia veche de la Băișoara, care este predată către primăria de acolo și are un proiect cu finanțare de la stat în acel mare proiect Schi în Apuseni. Este un proiect încă de pe vremea ministrului Elena Udrea.

Modernizarea pârtiei din Băișoara este în continuare prinsă în acest proiect. Primăria din Băișoara nu a abandonat ideea și au depuse SF-uri, PT-uri. Așteaptă un nou aviz. Ei nu au resursele necesare. Noi, CJ Cluj, ne-am oferit să venim alături de ei cu banii. Soluția finală va fi un parteneriat public-privat. Primăria din Băișoara nu o poate moderniza singură și să o facă o pârtie modernă așa cum vedem în Europa.

Un al doilea proiect important unde analizăm ideea de parteneriat public-privat este pârtia de la Vlădeasa. Este pe raza comunei Săcuieu. În prezent, proprietarul terenului cu întreg domeniul de acolo este comuna Săcuieu. Ei au avut un litigiu cu un privat. S-au blocat atunci lucrurile. În momentul de față avem în lucru drumurile din zonă pentru modernizare.

Din punct de vedere al studiilor este zona cea mai bună pentru a putea schia. Este cel puțin o pârtie de peste 1 km lungime. Studiile au arătat că zona este cea mai bună, datorită curenților de aer, versanților, care este perfectă pentru sporturile de iarnă. Rămâne Buscatul care merge foarte bine și este privat. Mărișelul la fel. Acolo am modernizat drumurile. Mai avem și pârtia de la Feleacu. Cam astea sunt posibilitățile în județul Cluj”, a declarat, la ZIUA LIVE, Alin Tișe.

Potrivit șefului CJ Cluj, proiectul de modernizare a pârtiei vechi de la Băișoara prevede unirea cu Buscatul, „sus, în munte”. Se va crea o rețea de telecabină cu gondolă, care va uni cele două pârtii și se va face un domeniu schiabil mai mare.

Comenteaza