Ce prevede protocolul de colaborare dintre Primărie şi arhitecţi pentru modernizarea pieţei Mihai Viteazu FOTO

Ce prevede protocolul de colaborare dintre Primărie şi arhitecţi pentru modernizarea pieţei Mihai Viteazu FOTO
Protocolul de colaborare dintre Primăria Cluj-Napoca şi Ordinul Arhitecţilor, pentru reabilitarea pieţei Mihai Viteazu, include două faze pentru acest obiectiv, precizează arhitecţii. Protocolul va fi semnat mâine.

"Urmează că o analiză de buget ulterioară acestei faze să identifice posibilitatea că acest concurs să fie unul internațional", spun arhitecţii.

Ulterior acestei etape va debuta construirea efectivă a temei de proiect, se va alcătui regulamentul de concurs, se vor cumula studiile și cercetările preliminare necesare fundamentării, și vor începe demersurile de alcătuire a juriului internațional.


Concursul urmărește o abordare urbanistică largă a unei întregi zone vitale a centrului orașului. "Piața Mihai Viteazu este un nucleu de atenție deosebit de important atât că dimensiune cât și ca poziționare în relația cu celelalte spații publice și obiective de interes ale zonei centrale", arată OART. "Considerăm că deosebit de importantă analizarea structurală a întregii zone utilizând concursul de soluții că metodă de lucru deoarece astfel se poate colectă un număr mare de variante și se pot stabili precis prioritățile și potențialul adevărat al zonei. Astfel vom avea în final un instrument general care să stea la baza abordării oricărui obiectiv din areal într-o ordine de prioritate racordată la un plan de investiții pe termen mediu și lung".

Discuțiile pe tema reabilitării pieţei au debutat în ultima parte a anului precedent.

Comenteaza