Ce proiecte de CULTURĂ primesc finanțare nerambursabilă de la CJ Cluj

Ce proiecte de CULTURĂ primesc finanțare nerambursabilă de la CJ Cluj

Comisiile de specialitate constituite la nivelul Consiliului Județean Cluj au încheiat procesul de evaluare și selecție a proiectelor depuse de către organizațiile non-profit și de entitățile publice din sfera tineretului și culturii.

Așadar, un număr semnificativ de proiecte au fost depuse în sfera tineretului – 117, din care 105 au fost propuse spre finanțare, respectiv 115 cereri la cultură, din care 111 urmează să fie susținute din fondurile alocate, fiecăruia dintre cele două domenii fiindu-i repartizată suma de 900.000 de lei.

În ceea ce privește tineretul, sunt prevăzute fonduri pentru organizarea de tabere pentru copii, olimpiade, cursuri de șah, școli de vară, mini festivaluri, etc. Sumele sunt destul de mici și variază de la 3.000 la 16.000 de lei.

În sfera culturii, cea mai mare sumă individuală este de 45.000 de le și este acordată Asociației de Film și Cultură Urbană Cluj pentru proiectul Cinemateca TIFF - ediția a VI-a.

Urmează suma de 25.000 de lei, pe care o o primesc Opera Națională Română Cluj-Napoca pentru organizarea Festivalului Internațional Opera Aperta 2022, Fundația Dumitru Fărcaș pentru organizarea Festivalului Dumitru Fărcaș 2022 și Asociația Zilele Culturale Maghiare din Cluj.

Lista entităților ale căror inițiative îndeplinesc condițiile cerute pentru acordarea de finanțare, împreună cu suma propusă a fi alocată fiecărei organizații, va fi supusă spre dezbatere și aprobare în plenul Consiliului Județean.

Lista proiectelor câștigătoare poate fi consultată pe site-ul oficial al instituției (www.cjcluj.ro) la secțiunea Informații Publice – Cereri de finanțare nerambursabilă.

Comenteaza