Ce proiecte europene pregătește Câmpia Turzii: trasee de biciclete și mobilitate urbană, terenuri de sport, noi spații verzi

Ce proiecte europene pregătește Câmpia Turzii: trasee de biciclete și mobilitate urbană, terenuri de sport, noi spații verzi
| Foto: Facebook.com/lojigan.dorin

Potrivit primarului din Câmpia Turzii, Dorin Lojigan, principala temă care va fi abordată în materie de finanțări europene, începând cu acest an, este mobilitatea urbană.

În cursul zilei de marți a avut loc o întâlnire de lucru în vederea pregătirii proiectelor europene următoare la primăria din Câmpia Turzii.

„Astăzi (marți, n.red.), în Sala „Europa” a Primăriei Municipiului Câmpia Turzii, am avut o întâlnire de lucru cu reprezentanții Agenției de Dezvoltare Regională Nord-Vest. La reuniune a participat și domnul Sergiu Andronachi, primarul orașului Cimișlia, raionul Cimișlia, Republica Moldova.

Scopul acesteia a fost pregătirea noilor proiecte europene, pentru care instituția noastră va depune solicitare de finanțare, începând cu anul 2022.

Principala temă care va fi abordată în materie de finanțări europene, începând cu acest an, este mobilitatea urbană. În acest sens, Primăria Câmpia Turzii intenționează să implementeze:

• Un traseu de biciclete „Velo Arie”, de la Complexul de Agrement „La Trei Lacuri”, până la limita cu Municipiul Turda, unde se va întâlni cu pista de biciclete pe care Municipiul Turda o realizează, de la Salina Turda, până la limita cu Municipiul Câmpia Turzii.

• Două trasee noi de mobilitate urbană urmează a fi implementate pe străzile 1 Decembrie 1918, respectiv Laminoriștilor. Acestea vor include piste de biciclete, reabilitarea tramelor stradale, creșterea numărului de locuri de parcare și îmbunătățiri ale aspectului peisagistic.

• Proiecte de regenerare urbană care vor fi implementate în cartierul „Blocuri”. Prin intermediul acestora vor fi reabilitate spațiile de joacă și recreere, vor fi reabilitate străzile și se vor realiza investiții în creșterea suprafețelor verzi.

• La capitolul „Educație” Primăria Municipiului Câmpia Turzii are în vedere realizarea de terenuri de sport la Colegiul Tehnic „Victor Ungureanu”, școlile gimnaziale și la Liceul Teoretic „Pavel Dan”, precum și reabilitarea cantinei și a fostului internat de la Colegiul Tehnic „Victor Ungureanu”.

•În materia sănătății publice, a fost abordat proiectul de reabilitare și extindere, precum și creșterea capacităților de investigații și tratament la Spitalul Municipal „Dr. Cornel Igna”.

• În funcție de lansarea ghidurilor beneficiarilor, pe site-ul Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, Primăria Municipiului Câmpia Turzii va depune documentațiile aferente solicitărilor de finanțare, pe fiecare proiect în parte”, a trasnsmis Lojigan.

Comenteaza