Ce riscă Primăria dacă nu-l dă afară pe viceprimarul Şurubaru şi cum se apără instituţia VIDEO

Ce riscă Primăria dacă nu-l dă afară pe viceprimarul Şurubaru şi cum se apără instituţia VIDEO
Prefectului judetului dar si liderul PSD Cluj Napoca cer demisia viceprimarului Gheorghe Şurubaru pe motiv de incompatibilitate. Ei îl acuză pe numărul 2 din Primăria Cluj că a ocupat timp de aproape un an şi funcţia de viceprimar şi cea de administrator la o firmă. Agenţia Naţională de Integritate a demarat o anchetă în acest caz.

Instituţia Prefectului arată că viceprimarul Gheorghe Şurubaru a deţinut concomitent cele două funcţii timp de aproape un an de zile.

"I-am întrebat pe cei de la Registrul Comerţului care ne-au confirmat că da, domnul Şurubaru a fos administrator al SC EURO DIVERS SRL fapt ce contravine prevederilor legii 161/2003, articolul 87", spune subprefectul Mihnea Iuoraş. "Domnul viceprimar Şurubaru este în funcţie din iunie 2012, în funcţia de viceprimar, şi în funcţia de adminsitrator a rămas, parcă, până în mai 2013. Deci discutăm de o perioadă de incompatibilitate de aproape un an".

Preşedintele PSD Cluj Napoca, Mircea Jorj, a sesizat şi Agenţia Naţională de Integritate în cazul Şurubaru. "A ocupat simultan funcţia de viceprimar şi de administrator de societate comercială. Agenţia Naţională de Integritate mi-a trimis un răspuns că au început cercetarea de integritate a domniei sale", spune Jorj.

"ANI va efectua evaluarea respectării regimului juridic al incompatibilităţii de către Gheorghe Şurubaru, în conformitate cu prevederile articolului 11 din acelaşi act normativ", arată adresa ANI către PSD Cluj-Napoca.


Încetarea mandatului de viceprimar este posibilă doar după ce secretariatul Primăriei Cluj-Napoca va înainta o propunere de eliberare din funcţie a lui Gheorghe Şurubaru către Prefectură, lucru care până în acest moment nu s-a întâmplat.

"Am sesizat inclusiv Agenţia Naţională de Integritate, Oficiul Naţional pentru Comerţ precum şi alte instituţii abilitate au fost sesizate şi aşteptăm o comunicare oficială din partea acestor instituţii înainte să avem un punct de vedere oficial", explică purtătorul de cuvânt al Primăriei Cluj-Napoca, Oana Buzatu.

Conducerea prefecturii ameninţă că va da în judecată Primăria Cluj-Napoca dacă instituţia nu va înainta propunerea prin care Gheorghe Şurubaru să fie eliberat din fucţie. "În cazul în care nu vor transmite, noi analizăm inclusiv posibilitatea de a acţiona în instanţă secretarul municipiului", spune Iuoraş.

Gheorghe Şurubaru a fost administrator la o societate comercială din septembrie 2006 şi până în mai 2013, iar în iunie 2012 a fost numit viceprimar în Cluj-Napoca. Viceprimarul nu a putut fi contactat pentru a comenta situaţia în care se află.

Reporter: Anca Baciu
Imagine: Călin Fedeleş

 

Comenteaza