Ce se întâmplă cu marile proiecte de infrastructură dacă nu sunt gata la final de an

Ce se întâmplă cu marile proiecte de infrastructură dacă nu sunt gata la final de an
| Foto: ziarulunirea.ro

Marile proiecte de infrastructură care se află în implementare vor trece în perioada următoare de programare, în cazul în care nu se finalizează până la sfârşitul anului, a declarat, vineri, Ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloş.

"Proiectele care acum sunt în implementare, vorbesc de proiectele mari de infrastructură ale României, care nu se finalizează la sfârşitul actualei perioade de contractare, prin fazare trec în următoarea perioadă de programare.

Exerciţiul fazării a fost practicat şi pentru perioada de programare 2007-2013. Acum regulile sunt mult mai simple. Nu văd niciun pericol ca să nu le putem trece în perioada de programare următoare tot ce înseamnă proiecte de infrastructură", a răspuns jurnaliştilor ministrul Fondurilor Europene, citat de Agerpres.

În ceea ce priveşte politica de coeziune, ministrul Boloş a spus că a fost lansat în dezbatere publică acordul de parteneriat împreună cu programele operaţionale.

"28,2 miliarde euro sunt prin politica de coeziune pentru perioada de programare 2021-2027 alocate României. Intenţionăm ca până la sfârşitul lunii decembrie 2020 să finalizăm negocierile pe ceea ce înseamnă politica de coeziune. Asta ar însemna să răspundem la toate observaţiile pe care comisia le-ar putea avea pe marginea acordului de parteneriat şi a programelor operaţionale", a afirmat Marcel Boloş, în cadrul unei conferinţe de presă.

Comenteaza