Ce se mai aude de Aqua Park-ul din Cluj-Napoca

Ce se mai aude de Aqua Park-ul din Cluj-Napoca
| Foto: arhivă

Primăria Cluj-Napoca a anunţat, în martie 2018, că va realiza un aquapark în zona Becaș (în capătul cartierului Gheorgheni), care se va întinde pe aproximativ 12,5 hectare. Lângă viitorul aquapark ar urma să fie construită o bază sportivă de performanţă, pentru fotbal, pe 4 hectare.

"Avem până la sfârşitul lunii februarie 2019 predat studiul de fezabilitate la Primăria Cluj-Napoca în vederea aprobării în Consiliu Local pentru ceea ce însamnă aqua park-ul din Gheorgheni. În luna martie vom vorbi despre el", a declarat primarul Clujului, Emil Boc, la ZIUA LIVE. 

Amintim că, în august 2018, Regia Autonomă a Domeniului Public (RADP), subordonată municipalității clujene, a lansat licitația pentru studiul de fezabilitate, care a fost estimat la aproape 1 milion de lei (mai exact 948.865 de lei). Banii au fost alocaţi din bugetul local. Firma bucureşteană Novelty AE SRL, condusă de arhitectul Corneliu Alexandru Palcău, a fost declarată câştigătoare. 

Aqua park-ul va cuprinde 3 zone

Este vorba despre o zonă cu 800 de locuri de parcare, desfășurată pe 3 hectare, o zonă cu bazine acoperite și o zonă amenajată în aer liber, cu spații pentru copii între trei și șapte ani și cel puțin cinci tobogane cu o înălțime cuprinsă între 14 și 17 m. Spațiile acoperite vor adăposti zone de înfrumusețare, healthcare, spa, masaj, recreere și tobogane deschise pe toate durata anului. Valoarea estimată a aqua park-ului este de 30 milioane de euro.

Primarul Emil Boc a amintit în treacăt că aqua park-ul va fi construit împreună cu un partener. ZIUA de CLUJ scria, anul trecut, că sunt mari șanse ca acest partener să fie asocierea BSH Geothermie Nord - A-Heat Allied Heat Exchange Technology AG, care a ridicat și Therme Balotești, celebrul loc de relaxare din nordul Bucureștiului.

Ce se mai aude de Aqua Park-ul din Cluj-Napoca

Spectaculosul Aqua Park Chinteni

Un alt aqua park ar urma să fie construit în comuna Chinteni. Investiţia este estimată la 20 de milioane de euro, bani din fonduri guvernamentale. Proiectul va avea o suprafaţă de 6,6 hectare, iar construcţia au urma să fie demarată în primăvara lui 2019, termenul de finalizare fiind de 2 ani. Mai multe detalii AICI! 

Comenteaza