Ce se mai aude de semafoarele intelingente din Baciu

Ce se mai aude de semafoarele intelingente din Baciu

Birocrația a amânat implementarea "undei verzi" în localitatea clujeană Baciu, însă acum mai este nevoie doar de acordul autorităților naționale pentru ca șantierul să poată fi demarat. 

"Avem avizul de la poliție, săptămâna aceasta trebuie să ridicăm avizul de la municipiul Cluj-Napoca, trimitem actele spre avizare la București, la Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), ei au ședințe lunar și nu ar trebui să dureze mult până ce primim acceptul și apoi putem emite autorizația de construire", a declarat edilul comunei Baciu, Ioan Florin Mureșan. 

Vorbim despre 5 semafoare inteligente (intersecția drumului de incinta de la Uzina Mecanică / Petrom și strada Observator, intersecția cu strada Jupiter, trecerea de pietoni de la moara Baciu, intersecția de la Napolact şi intersecția cu strada Privighetorii) şi 4 cu buton ( Aleea Crinului - magazinul Regina, Căminul Cultural Baciu - Poliția Baciu, Grădinița Baciu şi Școala Baciu), amplasate la trecerile de pietoni.

Implementarea semaforizării inteligente ar urma să fie finalizată în două săptămâni de zile de la ordinul de începere al lucrărilor: "Inclusiv cu programarea diagramei pentru unda verde", a punctat Mureşan.

Proiectul semaforizării inteligente în comuna clujeană Baciu a fost lansat în 2016. În 2018, ideea a fost însă abandonată deoarece, după finalizarea licitației, firma câștigătoare nu a mai realizat și proiectul. Contractul a fost în cele din urmă reziliat și s-a scos la licitație montarea fiecărui semafor în parte.

Ce înseamnă semaforizare inteligentă? Semaforul citeşte traficul de pe drumul naţional, numără maşinile şi, în funcţie de câte auovehicule sunt, le permite să circule sau le opreşte. La fel şi pe străzile laterale, numără maşinile sau pietonii şi, în funcţie de nişte indici de timp, le dă verde unora sau altora.

Comenteaza