Ce se mai aude de soclu pentru grupul statuar "Școala Ardeleană"

Ce se mai aude de soclu pentru grupul statuar "Școala Ardeleană"

Urmează ca grupul statuar "Școala Ardeleană", de pe streada Kogălniceanu, să fie pus pe soclu. 

"În sfârșit, avem un nou aviz de la Comisia de Monumente, după ce am renunțat la proiectant și acum se fac comenzile pentru materalele speciale pentru soclu și va fi montat. Din nefericire, am pierdut luni de zile de lucru din cauză că proiectantul nu a dorit să vină cu planșele pentru soclu. Acum suntem în linie dreaptă", a declarat edilul Emil Boc, la un post de radio local. 

Pe o suprafață de peste 25.000 mp, proiectul de investiții cuprinde lucrări pentru strada Mihail Kogălniceanu și străzile adiacente - Universității, Emmanuel de Martonne, axa nord-sud alcătuită din străzile János Bolyai – Hermann Oberth – Kovács Dezsö, Gaál Gábor și Baba Novac, inclusiv Piața Cipariu. Obiectivul general al proiectului este creșterea calității spațiului public, o componentă cheie pentru ceea ce înseamnă dezvoltarea durabilă. 

Valoarea totală a proiectului finanțat prin fonduri europene „Lucrări de amenajare urbană strada Mihail Kogălniceanu, strada Universităţii şi străzile adiacente” este de 48.721.315,94 lei - aproximativ 10 mil. Euro.

Amintim că, contractului de asistență tehnică cu firma Mossfern a fost reziliat din cauză că proiectantul nu a dorit să repună pe soclu grupul statuar "Șocala Ardeleană". Municipalitatea a desemnat o nouă firmă care să se ocupe de această parte de proiect. 

Proiectul de modernizare a început în ianuarie 2022 și avea termen limită luna iunie 2023, însă acesta a fost prelungit până la finalul anului. Banii provin din fonduri europene.

loading...
Comenteaza