Ce se mai aude de studiul de trafic din Florești. Primarul Pivariu: „Probabil în toamnă îl vom avea”

Ce se mai aude de studiul de trafic din Florești. Primarul Pivariu: „Probabil în toamnă îl vom avea”

Mult așteptatul studiu de trafic care se va realiza în Florești, și care ar trebuie să soluționeze situația care le dă bătăi de cap floreștenilor ar putea fi finalizat în luna octombrie a acestui an.

Edilul Floreștiului, Bogdan Pivariu, a fost întrebat de un consilier, la finalul ședinței ordinare a Consiliului Local de miercuri, 30 iunie 2021, în ce stadiu este studiul de trafic, pentru a ști dacă soluțiile găsite de specialiști vor rezolva problemele. Primarul a spus că probabil în toamnă, în luna octombrie, acesta va fi realizat, fiind în procedură de achiziție în acest moment.

„Noi vrem să facem un studiu de trafic care să fie elocvent. Va trebuie să așteptăm să înceapă școala pentru ca datele de care avem nevoie să fie exacte. Studiul de trafic este în procedură de achiziție în acest moment, a trebuit să stabilim puncte critice, de unde să se înceapă acest studiu, tocmai pentru a putea releva anumite date ca să ajungem la străzi cu sens unic, la aglomerații de intersecții, ș.a.

Am fi vrut să-l facem mai repede, dar au fost restricțiile datorate pandemiei, și am fi făcut un stuidu de trafic care nu cred că ne-ar fi arătat date după care să putem lua anumite decizii, iar deciziile să fie corecte. Chiar mi-au spus cei care fac studiul de trafic că se poate face, dar că nu-și asumă răspunderea, pentru că nu exista un indice de corecție în această perioadă”, a afirmat Bogdan Pivariu.

Primarul din Florești a mai spus că toate semafoarele care se vor instala în comună vor fi semafoare inteligente. „E logic și normal să așteptăm studiul de trafic ca să poată lua cineva o decizie în acest sens, unde să fie semaforul, cum să fie, etc. Nu cred că cineva vrea să ia decizii pripite și pe genunchi ca să ajungem în altă zonă”, a explicat Pivariu.

Comenteaza