Video Ce se mai întâmplă cu pasajul de legătură din Jucu, în zona Parcului Tetarom III

Ce se mai întâmplă cu pasajul de legătură din Jucu, în zona Parcului Tetarom III
| Foto: cjcluj.ro

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, anunță, după mulți ani de amânări și probleme, că pasajul de legătură din Jucu se va realiza într-un final, proiectul fiind avansat.

În luna noiembrie a anului 2021, Consiliul Județean s-a asociat cu comuna Jucu pentru construirea unui pasaj de legătură între DN 1C și DJ 109D din zona Parcului Industrial Tetarom III.

„Noi ne dorim să rezolvăm această problemă de trafic. În Tetarom III lucrează peste 8.000 de persoane. Sunt foarte multe firme și mulți angajați. E o poveste de mulți ani și aici, niciodată nu s-au găsit resurse. Într-un final ne-am asociat cu primăria din Jucu și am demarat deja licitația pentru proiectare. Se va face un studiu de fezabilitate, se va vedea ce terenuri sunt în jur pentru a le putea expropria la nevoie.

Este o intersecție importantă și încercăm prin acest pasaj să fluidizăm circulația pe acest sector extrem de circulat. Deja au început lucrările la extinderea părții carosabile cu încă o bandă de mers, cei care circulă spre Dej au văzut. Între drum și calea ferată va fi încă o bandă de mers.

În proiectul nostru de construire a acestui pasaj este implicat și Ministerul Transporturilor, există deja decizie cu aprobare de finanțare pentru acest proiect. Mă bucur că după atâția ani în care s-a discutat de soluție pentru acest proiect, iată că am putut găsit și finanțări”, a declarat, la ZIUA LIVE, Alin Tișe.

Consiliul Județean va prelua întreținerea drumurilor din Tetarom III

„Împreună cu drumurile din interiorul parcului Tetarom vor intra practic în administrarea Consiliului Județean. De asemenea, am luat decizia ca în cazul drumurilor din Tetarom III să preluăm noi întreținerea. Acestea vor fi făcute pe cheltuiala și bugetul nostru. De prin 2008 se tot discută de acest pasaj. Vom face tot ce ține de noi să îl pornim, depinde și de firmele care se vor înscrie la licitație”, a mai precizat liderul CJ Cluj.

Comenteaza