Ce soluţie are Primăria pentru transportul în comun al angajaţilor de la Tetarom I VIDEO

Ce soluţie are Primăria pentru transportul în comun al angajaţilor de la Tetarom I VIDEO
Sute de angajaţi care lucrează în parcul industrial Tetarom I din Cluj-Napoca, situat în zona Tăietura Turcului, nu au cu ce să ajungă la serviciu. PSD acuză că Primăria că nu a făcut nimic pentru ca oamenii să se poată deplasa la locul de muncă în condiţii normale, fără să scoată bani din buzunar pentru acest drum pe care îl parcurg zilnic.

La ora actuală, o singură linie de transport face legătura între oraş zi zona Tăietura Turcului, unde se află Parcul Industrial Tetarom I.

"În Tetarom I sunt 2.000 de angajaţi şi RATUC ar trebui să facă în aşa fel încât să pună condiţii normale şi decente de a putea ajunge la locul de muncă", spune preşedintele PSD Cluj, Remus Lăpuşan. "Din Zorilor şi din Mănăştur cred că ar trebui să fie introduse două linii de autobuz care să-i ducă şi să-i aducă pe clujeni de la locul de muncă. 20:34 muscă 19:59 Există o firmă care a creat câteva sute de locuri de muncă, care vrea să mai investească, care fac în continuare bine pentru acest oraş şi domnul Boc nu face nimic ca să pună în practică respectiva hotărâre de Consiliu Local".

Primarul Emil Boc spune că problema e ca şi rezolvată. "Practic s-a pus la punct un program acum care să vizeze sprijinirea celor care lucrează acum la Tetarom", spune el. "Ultima realizare depinde şi de refacerea străzii Grigore Ignat, care permite practic punerea în aplicare a întregii zone".

Şi directorul RATUC are în vedere câteva variante. "La ora actuală am găsit trei soluţii", spune Liviu Neag. "Preluăm fluxul de călători Mănăştur-Grigorescu către zona Tetarom, o soluţie din cartierul Gheorgheni, zona Mărăşti, zona centrală, zona Tetarom, iar a treia zonă este Mihai Viteazul - Tetarom".

Până la rezolvarea situaţiei, în luna iunie, cei peste 2000 de clujeni care muncesc în parcul industrial Tetarom I sunt nevoiţi în continuare să ajungă în fiecare dimineaţă în centrul oraşului, de unde pot lua singurul autobuz care ajunge în zona Tăietura Turcului.

Reporter: Anca Baciu

Imagine: Rareş Râşnoveanu

 

Comenteaza