Ce soluţie există pentru oamenii de pe Valea Fânaţelor / De ce nu poate fi demolat Hotel Cristian

Ce soluţie există pentru oamenii de pe Valea Fânaţelor / De ce nu poate fi demolat Hotel Cristian

Edilul Emil Boc a revenit, joi, asupra problemei locuitorilor din Valea Fânațelor. Vorbim despre circa 250 de case, fără autorizaţie de construire, în care locuiesc 600 de persoană. S-a ajuns însă şi la Hotel Cristian, construit pe un trotuar din Mihai Viteazu, pe vremea primarului Funar.

"Tot ce-i făcut fără autorizaţie este amendat şi trimise procese verbale în instanţă. La sfârştiul drumului e demolarea. Astăzi este o singură cale de intrare în legaliate, desfinţarea. S-au amendat oamenii, au crezut că noi glumim, nu mergem în instanţă. Legea nu se opreşte. Trebuie să fim toţi în lege. Nu am o problemă personală cu oamenii aceia. Uman sunt alături de ei. Îi ajutăm cu locuințe sociale, cu sprijin de la stat și de la consiliul local, cu tot ce se poate, dar eu trebuie să respect legea.  Cine le-a făcut proiectul la oamenii ăia, trebuie puşi pe lista ruşinii, că ştiau că nu se poate construi în extravilan. Exact ca poliţiştii care te trec de mână pe roşu la semafor, aşa fac şi arhitecţii ăia care fac proiecte în extravilan, unde nu se poate. Toată lumea trebuie să înţeleagă că legea nu e şi aşa şi aşa, cum e la români marea problemă. Numa în lege se poate", a declarat Boc, la un post de radio local. 

Clujul duce lipsă de locuinţe sociale 

Deşi edilul oferă varianta locuinţelor sociale pentru cei fără case legale pe Valea Fânaţelor, asffel de locuinţe nu se prea găsesc la Cluj-Napoca. Imobilul de pe Ghimeșului, care va avea 12 apartamente de 1 și 2 camere, 2 spații cu funcțiune publică la parter și 14 locuri de parcare, este în mare întârziere. Trebuia finalizat încă de vara trecută. Edilul spune că autorităţile centrale nu au mai alocat fonduri Clujului, deşi existau cel puţin două proiecte viabile, între care cel de la Sfântul Ion.

Hotelul Cristian nu poate fi demolat

La capitolul construcţii fără autorizaţie, a fost adusă în discuţie şi situaţia hotelului Cristian din Piaţa Mihai Viteazul, ridicat pe trotuar, cu o autorizaţie de funcţionare gheretă. Din nefericire, conform primarului Emil Boc, clădirea nu poate fi demolată.

„Invitați-l pe fostul primar să vă spună despre ce este vorba. Construcția respectivă a fost ridicată în perioada în care el conducea orașul. S-au epuizat căile de legale de atac. E ridicată pe trotuar pe vremea lui Funar. Acolo a expirat termenul de prescripție. De aceea spun că juridic nu este cale legală. Nu îi întrebați pe cei care nu au făcut asta și nu au aprobat”, a spus Boc.

Problemele cu lipsa autorizaţiilor de constuire sunt şi pe Valea Chintăului sau înspre Feleacu sau Sălicea.

Comenteaza