Ce spune Boc despre sporul de obezitate primit de angajații Primăriei Cluj-Napoca

Ce spune Boc despre sporul de obezitate primit de angajații Primăriei Cluj-Napoca

Funcționarii Primăriei Cluj-Napoca vor primi sporuri de obezitate, adică 15% din salariul de bază al acestora, potrivit unei hotărâri votate de consillierii locali clujeni. 

Decizia de acordare a sporurilor de obezitate s-a luat în urma rezultatelor unui raport din 2022 al Direcției de Sănătate Publică (DSP) Cluj, prin care se constată că salariaţii din Primărie „îşi desfăşoară activitatea în locuri de muncă care presupun condiţii periculoase sau vătămătoare”. Nu mai puțin de 63 de angajați, adică 23%, se confruntă cu obezitatea. Consilierii USR au fost singurii care au votat împotriva acestei hotărâri. 

Întrebat despre aceste sporuri, edilul Emil Boc a replicat: ''Dacă se emit certificate pozitive, de către autoritățile competente, cu privire la radiațiile de la calculator, situații periculoase - unii angajați intră în contact și cu cetățeni reclacitranți, statul pe scaun îndelungat, eu ca primar sunt obligat să respect legea, să dau acele sporuri. Salariații fac notificări singuri spre DSP. După ce obțin rezultatele, dacă sunt pozitive, le înaintează primarului spre aprobare în ședința de Consiliu Local. Nu uitați că funcționarii publici fac toate lucrurile importante care se desfășoară în comunitate. Primăria Cluj-Napoca este una dintre cele mai moderne, apreicată la nivel de UE. Eu cer performanță, dar am și respect pentru acești oameni".

 

 

 

 

Comenteaza