Ceartă pe parcări. Au câştigat în instanţă terenul din faţa unui centru medical şi l-au îngrădit VIDEO

Ceartă pe parcări. Au câştigat în instanţă terenul din faţa unui centru medical şi l-au îngrădit VIDEO
După ce au câştigat în instanţă o parte din terenul din faţa unui centru medical din Cluj-Napoca, noii proprietari au început să îl îngrădească, spre disperarea celor care îşi parcau maşinile acolo. Reprezentanţii centrului medical se plâng că au investit bani în amenajarea locurilor de parcare şi acum nu mai pot să le folosească, chiar dacă au urgenţe medicale şi trebuie să intre cu salvările.

Familia Lukacs a obţinut în instanţă restituirea a 500 de metri pătraţi pe strada Pascaly, chiar în interiorul parcării centrului medical Interservisan. Cei doi soţi au obţinut o autorizaţie de la Primărie şi au început să îşi îngrădească terenul, chiar dacă asta înseamnă practic blocarea parcării.

"De trei ani de zile plătim impozit pe teren pe care nu l-am putut folosi, l-au folosit alţii", spune proprietarul terenului, Lukacs Csaba.

Reprezentanţii Interservisan se plâng că parcările au fost amenajate pe banii clinicii. Ei nu contestă dreptul de proprietate asupra terenului familiei Lukacs, dar spun că putea fi găsită o altă modalitate de retrocedare, mai ales că parcarea era folosită de pacienţii care veneau la tratament ori de salvările centrului medical.

"Zilnic sunt cel puţin 20 de oameni cu handicap, mă refer la handicap fizic. Cum să ofer acestui bolnav, să-l iau de peste drum, de la parcare de la vecinul, să-l trec strada, pe un astfel de bolnav, să-l car până aici?", se întreabă directorul Interservisan, Teofil Pop.

Reprezentanţii Primăriei spun că nu pot interveni în această dispută şi că situaţia trebuie rezolvată de cele două părţi.

(Cosmin OANŢĂ)

Comenteaza