CEC şi BCR, interesate să acorde Primăriei creditul de 70 de milioane de euro

CEC şi BCR, interesate să acorde Primăriei creditul de 70 de milioane de euro
Negocieri accelerate dintre Primăria clujeană şi bănci. Autorităţile vor să obţină un credit de 300 de milioane de lei, aproximativ 70 de milioane de euro, pentru reabilitarea unor drumuri, construirea sălii polivalente şi a unui bazin de înot.
Două bănci s-au arătat interesate să crediteze Primăria Cluj-Napoca pentru dezvoltarea mai multor obiective de infrastructură. Este vorba de CEC şi de BCR. Ofertele lor au fost deschise astăzi de comisia condusă de viceprimarul Radu Moisin.

La o valoare a creditului de 300 de milioane de lei, Primăria ar urma să ramburseze pe toată durata contractului peste 430 de milioane, la CEC, respectiv peste 465 de milioane, la BCR.

"În următoarele zile vom analiza ofertele şi vom vedea dacă acestea se califică pentru următoarea etapă a licitaţiei. Cei cu care vom negocia trebuie să scadă din valoarea comisioanelor", a declarat Radu Moisin.

CITEŞTE ŞI:
Primăria împrumută 70 de milioane de euro
Negocierea accelerată pentru creditul de 70 de milioane de euro începe joi

Ce vrea să facă Primăria cu cele 70 de milioane de euro:
- construirea sălii polivalente
- construirea Centrului Cultural Transilvania
- modernizarea străzilor Cobzarilor, Grigore Ureche, I. Iacob, Simion Muşat, C. Borhanciului, C. Dezmirului, Baba Novac, Scorţarilor, Târnavelor, Mărăşeşti
- reabilitare termică, modernizare şi extindere iluminat
- construirea bazinului de polo
- achiziţia de autobuze, troleibuze şi tramvaie

Lista este, însă, flexibilă şi pot fi adăugate alte obiective.

Comenteaza