Cei mai merituoşi elevi clujeni, premiaţi de CJ Cluj

Cei mai merituoşi elevi clujeni, premiaţi de CJ Cluj
Consiliul Judeţean (CJ) Cluj, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Cluj, a premiat, la începutul acestei săptămâni, în cadrul Galei Excelenţei Clujene 2016, elevii care în cursul anului şcolar 2015-2016 au obţinut rezultate remarcabile la concursurile şi olimpiadele naţionale şi internaţionale.

În cadrul Galei festive au fost recompensaţi financiar şi au primit distincţia ,,Excelenţă în educaţie" un număr de 30 de tineri care au obţinut premii internaţionale şi care au activat în loturile naţionale, 44 de tineri care au obţinut premiul I la olimpiadele şcolare, 35 care au obţinute premiul al II-lea, respectiv 39 care au primit premiul III. De asemenea, au fost recompensaţi cu menţiuni un număr de 55 de elevi, restul primind medalii. În total au fost premiaţi 221 de elevi clujeni.

Stimulentul material acordat, individualizat în funcţie de rezultatul obţinut de fiecare copil în parte, a fost aprobat prin decizia forului administrativ judeţean care a alocat din bugetul propriu suma de 117.000 lei pentru premierea celor mai merituoşi elevi clujeni.

„Consiliul Judeţean Cluj a decis să susţină financiar, cu toată convingerea şi implicarea, performanţa şcolară, prin premierea elitelor Clujului, conştient fiind că viitorul comunităţii depinde într-o foarte mare măsură de calitatea procesului educaţional şi de rezultatele acestuia", a declarat Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe.

„M-am bucurat să văd pe scenă ceea ce are mai bun învăţământului preuniversitar clujean, elevi care au potenţialul de a reprezenta acest judeţ la cel mai înalt nivel. Doresc să îi felicit pe această cale şi să le urez mult succes în continuare, speranţa mea fiind aceea că ne vom revedea în aceeaşi conjunctură, a recunoaşterii performanţelor lor, de cât mai multe ori de acum înainte" a precizat vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Marius Mînzat, prezent la festivitate.

CJ Cluj va premia miercuri, 5 octombrie anul curent şi profesorii îndrumători ai celor mai performanţi şi merituoşi elevi clujeni precum şi cele mai bune unităţi şcolare clujene.

 

 

Comenteaza