Centru expozițional pe Bulevardul Muncii, culoar pietonal și velo și poduri noi

Centru expozițional pe Bulevardul Muncii, culoar pietonal și velo și poduri noi

Primăria Cluj-Napoca va face un plan director pentru Bulevardul Muncii. Se dorește un cartier rezidențial, cu spații verzi, dar și o transformare a zonei industriale pentru servicii de actualitate.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

"Vom intra în CL. Va fi un plan care va face un oraș funcțional, de la mobilitate, dar și cu asigurarea unor facilități, creșă, școală, grădiniță, posibil centru expozițional, astfel încât să îmbinăm facilitățile de locuire cu cele publice, suntem aproape de faza finală cu acest proiect", a declarat edilul Emil Boc, la un post de radio local. 

Arhitectul Rareș Drăgan a prezentat, în ședința comisiei de urbanism a Primăriei, masterplanul pentru zona dintre bulevardul Muncii și Someș. Se propune un culoar “verde-albastru”, pentru plimbare și piste de biciclete, dar și cinci noi poduri rutiere, alături de modernizarea unui existent, și a două pasarele pietonale.

în mai 2021, arhitectul șef al municipiului, Daniel Pop, a prezentat public o planșă cu zona de pe Bd. Muncii pe care primăria vrea să o planifice (397 ha din nordul orașului), compusă din trei mari zone. Acestea sunt 84 ha (zonă preponderent de locuințe unifamiliale și semicolective, unde lipsesc circulațiile, dotările publice și unde s-a pornit deja procesul de restructurare pe mai multe platforme industriale ca Tehnofrig sau Armătura); 160 ha (zonă supusă restructurării - pe care se află platformele industriale Terapia, Sinterom, unde planul urbanistic general din 2014  prevede și o dezvoltare industrială), 153 ha (zona fără construcții din apropierea aeroportului), goală de construcții, iar tot acest perimetru e deservit doar de 25 ha de spații verzi (parcurile Armătura și Pădurea Clujenilor) și de o singură școală, iar malurile Someșului sunt neexploatate, potrivit strategiilor muncipalității de a apropia locuitorii de apă.

Planul urbanistic zonal este în consultare publică, pe site-ul Primăriei.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza