Centru expozițional şi Park & Ride pe 42 de hectare lângă Aeroportul Cluj

Centru expozițional şi Park & Ride pe 42 de hectare lângă Aeroportul Cluj

Președintele Consiliului Județean (CJ) Cluj a semnat documentația topografică aferentă elaborării studiului de fezabilitate și a planului urbanistic zonal (PUZ) pentru obiectivul de investiții „Centru Expozițional și Park & Ride” ce urmează să fie ridicat la intrarea în municipiul Cluj-Napoca, în proximitatea Aeroportului Internațional Avram Iancu.

Măsurătorile topocadastrale aferente investiției au fost realizate pe un amplasament în suprafață totală de 42,7 ha, aflată în intravilanul municipiului.

Centrul expozițional va fi edificat în formă modulară, finanțarea urmând a fi asigurată prin bugetare multianuală, din fonduri ale CJ Cluj. Perimetrul alocat efectiv investiției va avea o suprafață de 12 ha, foarte aproape de aeroport și în vecinătatea viitoarei centuri metropolitane.

Facilitatea Park & Ride va ocupa o suprafață de 30 ha, principalul scop fiind acela de a decongestiona traficul prin reducerea numărului de autovehicule aflate în circulație în interiorul municipiului. Investiția, care urmează să fie realizată împreună cu Primăria Cluj-Napoca, prevede amenajarea de stații pentru mijlocele de transport în comun și bike sharing, realizarea accesului auto și pietonal cu dotările și infrastructura aferentă.

VEZI ŞI Protocol Tişe - Boc pentru construirea de "Park & Ride"-uri în Cluj

Primii pași pentru cel dintâi Park & Ride al Clujului. Va avea peste 1.000 de locuri

Comenteaza