Centura metropolitană a primit 19 din cele 32 de avize

Centura metropolitană a primit 19 din cele 32 de avize

În ultima săptămână, centura metropolitană Cluj-Napoca a primit alte cinci avize din totalul de 32 necesare pentru demararea proiectului.

Prefectul de Cluj, Mircea Abrudean, şi-a prezentat bilanţul la două luni de la preluarea mandatului. Acesta a anunţat că s-au făcut paşi importanţi pentru acest proiect, fiind emise deja 19 din cele 32 de avize necesare, cu cinci mai multe decât săptămâna precedentă.

Centura metropolitană va începe din Gilău, de la nodul Autostrăzii Transilvania (A3), traversând zona de nord a comunelor Floreşti şi Gilău şi municipiul Cluj-Napoca, până la Apahida, unde va face joncţiunea cu Centura Vâlcele-Apahida. Lungimea totală a noii centuri este de 38 km. Investiţia în acest proiect va depăşi 250 de milioane de euro, din care 150 de milioane bani europeni.

Bilanţul prefectului

Abrudean urmăreşte o implicare mai serioasă a instituţiei în spirijinirea proiectelor de dezvoltare a comunităţilor locale şi a investiţiilor private, în special a celor bazate pe finanţări din fonduri europene. Descentralizarea serviciilor publice şi eficientizarea activităţii, transparenţă, parteneriat şi eficienţă în cadrul tuturor activităţilor prefecturii şi recredibilizarea Instituţiei Prefectului sunt alte obiective.

Printre cele mai importante demersuri făcute în cele două luni de mandat se enumără cele pentru electrificarea şi reabilitarea liniei de cale ferată pe tronsonul Cluj – Oradea – Episcopia Bihor şi pentru realizarea drumului care face legătura între localitatea Tureni şi A3.

Comenteaza