Centura Metropolitană Cluj: luna viitoare va fi gata documentația, urmează licitația

Centura Metropolitană Cluj: luna viitoare va fi gata documentația, urmează licitația

Primarul Emil Boc a anunțat că, în15 iunie 2022, ar putea să fie finalizată documentația pentru realizare Centurii Metropolitane a Clujului. Ulterior, proiectul va merge spre avizare la Guvern, iar apoi se va decide cine va organiza licitația: Primăria Cluj-Napoca sau Executivul.

Avizul de mediu pentru Centura Metropolitană a Clujului ar urma să fie emis în 15 iunie de către Agenția pentru Protecța Mediului, după care proiectul va fi transmis Guvernului pentru avizare, a spus primarul Emil Boc, în cadrul unei dezbateri organizate în cadrul Centrului de Inovare și Imaginație Civică.Tot anul acesta, urmează să fie parcurse etapele necesare începerii proiectului, inclusiv cea care vizează exproprierile necesare.

Centura metropolitană va fi un drum de clasă tehnică 2, tip drum expres, de 42,13 kilometri (la care se adaugă 26,62 de kilometri de bretele la cele 20 de noduri propuse, iar drumurile de legăturăvor avea 32,33 de kilometri) cu 2 benzi pe sens și bandă de acostament, plus zonă mediană, piste de bicilete și drumuri de legătură. 

Viteza maximă de deplasare pe centură va fi de100 de kilometri/oră pe lungimea a 25 de kilometri, în afara municipiului, 80 de kilometri/oră pe parcursul a 17 kilometri, în interiorul municipiului. Centura va aduce reducerea cu 67% a timpilor de deplasare între Gilău și Cluj-Napoca.

Investiția este de peste 6.077.089.00 lei fără TVA (peste 1,2 miliarde de euro).

 

Comenteaza