Centura Ocolitoare de Sud a Floreștiului blocată de exproprieri

Centura Ocolitoare de Sud a Floreștiului blocată de exproprieri

Primăria Florești a presupus inițial că vor fi nevoiți să plătească undeva la 30 de euro/mp pentru exproprieri. Sumele sunt însă mult mai mari.

Primăria Floreşti a semnat un contract de asistență juridică pentru reprezentarea comunei Florești într-o serie de litigii care au ca obiect despăgubirile acordare persoanelor care sunt afectate de coridorul de expropriere pentru Centura de Sud.

"Există șapte litigii la momentul acesta, cu diferiți beneficiari ale acestor despăgubiri. De exemplu, pe Valea Gârbăului, solicitarea petenților în litigiu este de 200 de euro/mp. Pe strada Răzoare este de 95 de euro/mp strada Răzoare, în spate la Metro, 300 de euro/mp.

Tot așa, în zona respectivă, alți beneficiari cer 200 și 250 de euro/mp. Mai apoi o altă entitate, de data acesta publică, cere 61 de euro/mp. O altă companie de data asta solicită 62 de euro/mp. Există niște solicitări care oscilează între 60 de euro/mp până la 300 de euro/mp.

În funcție de dimensiunea parcelelor pentru care s-a dispus exproprierea, vă dați seama că obligațiile financiare pe care le-ar avea de suportat consiliul local ar fi foarte mari. Mult mai mari decât cele prevăzute inițial, care au plecat de la o evaluare de 30 de euro/mp. Discutăm de o creștere foarte mare a bugetului pentru expropriere, pe care ar trebui să o suporte unitatea administrativ teritorială”, a spus Ciprian Păun, avocat.

TERENURILE NIMĂNUI

Există și problema parcelelor care nu au proprietari și, din cauza legislației din țara noastră, acestea nu pot fi expropriate, motiv pentru care urmează să fie schimbat traseul Centurii Ocolitoare de Sud, astfel încât să nu treacă prin astfel de parcele problematice.

Comenteaza