Cer bani în plus. Constructorii centrului de deșeuri măresc încă o dată miza

Cer bani în plus. Constructorii centrului de deșeuri măresc încă o dată miza
Alin Tișe

Constructorii care s-au asociat pentru a construi rampa ecologică de la Pata Rât, numită Centru de Management Integrat al Deșeurilor (CMID), au cerut sume suplimentare de bani.

 

Președintele Consiliului Județean (CJ), Alin Tișe, a dezvăluit că asocierea care construiește CMID a cerut sume suplimentare de bani. Explicația este că în zonă au apărut alunecări de teren, iar stabilizarea a solicitat eforturi suplimentare.

”Ultima revendicare este din 18 mai. Este vorba despre 4 milioane de euro. Constructorii au evaluat la această sumă lucrările de stabilizare a dealului; practic fiecare lucrare făcută în plus față de contractul inițial. Avem o comisie de negociere și vom vedea la ce sumă finală se va ajunge, iar aceasta va fi supusă dezbaterii plenului CJ. Sunt bani pe care Asociația de Dezvoltare Intracomunitară și unitățile administrativ-teritoriale vor trebui să îi suporte”, a declarat Alin Tișe.

Asocierea Kranz Eurocenter - ISPE are un contract de 25 de milioane de euro pentru a termina lucrările la acest proiect. În plus, în şedinţa de CJ din septembrie 2017 s-a aprobat alocarea sumei de 4,5 milioane de euro pentru consolidările versantului după alunecările de teren la CMID.

Atunci, consilierii s-au arătat sceptici cu privire la faptul că ar fi ultima dată când aprobă alocări financiare pentru acest proiect. “Eu nu sunt convins că sunt ultimii bani pe care îi aprobăm acolo. Și nu poate garanta nimeni. Dacă cineva din Unitatea de Implementare a Proiectului ne poate spune că sunt ultimii bani, atunci este bine”, a replicat Vasile Sălătioan, consilier judeţean PSD.

CMID este un proiect început în 2011, care trebuia terminat în 2014. Acesta a beneficiat de fonduri europene, dar a fost blocat de insolvențe, lucrări neconforme, furturi de pământ și alunecări de teren.

Comenteaza